Bağışıklık Dostu, Kilo Verdiriyor, Detoks Etkisi Gösteriyor

Beslenme ve Diyet / GÜNCEL / SAĞLIĞINIZ İÇİN

Bağışıklık Dostu, Kilo Verdiriyor, Detoks Etkisi Gösteriyor

- 'Bağışıklık sistemini güçlendiren kırmızı pancar düşük kalorili ve yüksek lif içeriği ile uzun sürekli tokluk sağlayabildiğinden kilo vermeyi destekler'




- Medipol Sefaköy Üniversite Hastanesi'nden Diyetisyen Gizem Topuzlu, "Bağışıklık sistemini güçlendiren kırmızı pancar düşük kalorili ve yüksek lif içeriği ile uzun sürekli tokluk sağlayabildiğinden kilo vermeyi destekler. Posalı bir sebze olmasından kaynaklı bağırsak hareketlerini düzenleyerek şişkinlik, hazımsızlık ve kabızlık problemlerinin önüne geçen kırmızı pancar sindirim sistemi dostudur." ifadelerini kullandı.

Topuzlu, Medipol Hastanesi tarafından paylaşılan yazılı açıklamasında, kalp, bağırsak ve karaciğer dostu olan kırmızı pancarın faydalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kırmızı pancarın kansere karşı savaştığını belirten Topuzlu, "İçeriğindeki betalain sayesinde kalp-damar hastalıklarına karşı koruyan kırmızı pancar nitrat içeriği sayesinde kan basıncını düşürerek tansiyonu kontrol altına alır. Karaciğeri temizler ve kansızlığa iyi gelir." açıklamasında bulundu.

- "Detoks etkisi gösteriyor"

Gizem Topuzlu, pancara kırmızı rengini veren betalain maddesinin, etkili bir antioksidan olduğunu ve detoks etkisi gösterdiğini belirtti.

Ayrıca içeriğindeki B6, B9, A, E, K ve bağışıklık sistemini destekleyen C vitamininin yanı sıra fosfat ve potasyum minerallerini de bünyesinde bulundurduğunu aktaran Topuzlu, "Bağışıklık sistemini güçlendiren kırmızı pancar düşük kalorili ve yüksek lif içeriği ile uzun sürekli tokluk sağlayabildiğinden kilo vermeyi destekler. Posalı bir sebze olmasından kaynaklı bağırsak hareketlerini düzenleyerek şişkinlik, hazımsızlık ve kabızlık problemlerinin önüne geçen kırmızı pancar sindirim sistemi dostudur." ifadelerini kullandı.

- "Salataya ekleyerek çiğ tüketmek en sağlıklısı"

Kırmızı pancarı çiğ olarak tüketmenin daha sağlıklı olduğunu vurgulayan Topuzlu, şunları kaydetti:

"Haşlayarak, buharda pişirerek veya çiğ şekilde tüketimi uygundur. Fakat unutmamamız gereken pancar içeriğindeki betalainden kaynaklı ısıya çok dayanıklı olmayıp çiğ olarak rendeleyerek zeytinyağlı salata şeklinde tüketilmesi en sağlıklı olandır. Haşlama ve buharda pişme süresi 15 dakikayı geçmeden yoğurtlayarak meze şekliyle servis edilebilir. Turşusu yapılabilir. Son olarak da fermente edilerek içecek olarak tüketilebilir. Oldukça kolay hazırlama yöntemleriyle kırmızı pancarı günlük beslenme düzenimize dahil edebilir ve sayısız faydalarından yararlanarak sağlığımıza katkıda bulunabiliriz."




Bu haber 17.11.2021 16:12:49 tarihinde eklenmiştir.


Haber Kaynağı : AA

Okuyucu Yorumları

Haber Gezintisi

  • Topuk Dikenine Dikkat

  • Ayak Kokusundan Kurtulun

  • Portakalın Faydaları

  • Bakan Koca Vaka Sayısındaki Artışa Dikkat Çekti

  • Veterinerlik Fakültelerinde Önemli Gelişme

  • Sarımsak, Süt ve Sağlık

  • Sağlıkta Yapay Zeka'lı Yeni Yol!

  • Beyinde Nikotin Alışkanlığını Yok Eden Life Kivi Yöntemi

  • TURKOVAC, Omicron'a Karşı Koruyuculuk Sağlıyor mu?

  • Damar Tıkanıklığında Uyguladığı Yöntemle Literatüre Girdi

  • Bakan Komuta Merkezinde

  • Cildi Pürüzsüzleştiren Ve Mutlu Eden Besinler Açıklandı!

  • Çam Sakızı Neye İyi Gelir, Çam Sakızının Faydaları Nelerdir?

  • 2022 Yılında Sağlık Bakanlığına Kaç Personel Alınacak?

  • Hipertansiyonda Yeni Tedavi Yöntemi!  Renal Denervasyon

  • Omicron'da Umut Veren Tespit! Pandeminin Sonu Göründü mü?

  • Gözde Arpacık Sorununu Yaşayanlara Önemli Uyarı

  • Bu Tarif Bağışıklığı Güçlendiriyor! Evde Kolayca Hazırlayabilirsiniz

Benzer Haberler