GÜNCEL / SAĞLIĞINIZ İÇİN / Tamamlayıcı Tıp
Çam sakızı çoban armağanı” sözüyle akıllarda yer eden çam sakızı adeta doğal şifa deposudur.
Öyle ki hazımsızlığı gidermeden öksürüğü azaltmaya kadar pek çok faydası bulunur. Peki, çam sakızının diğer yararlarını biliyor musunuz? İşte çam sakızının daha önce hiç duymadığınız özellikleri…
Bal renginde olan çam sakızı çiğnendikçe mora döner. Macun kıvamında olan çam sakızı keskin bir tada sahiptir. Çam ağacı ailesine bağlı olan ‘köknar ağacı’ndan toplanır. Bu ağaç nemli iklimlerde yetişir.
ÇAM SAKIZININ FAYDALARI
Çam sakızı akciğerlerdeki iltihaplanmaya engel olur.
Boğaz ağrısını yatıştırıp öksürüğü azaltmaya yardımcı olur.
Diş etlerini korur, ağız içinde oluşan plakları temizler, ağız içi yaralarının geçmesinde etkilidir.
Mide rahatsızlıklarını giderir. Midede oluşan hazımsızlığın tedavisinde, besinlerin midede rahat bir şekilde öğütülmesinde önemli rol oynar.
Midenin asit oranını düşürdüğü için ülser, gastrit gibi hastalıkları iyileştirmede kullanılır. Aynı zamanda karın şişkinliğini de yok eder.
Çam sakızı ezilerek macun kıvamına getirilip yaraların tedavisinde kullanılabilir. Bu yolla yaranın iltihap kapması ve yaranın çabuk kapanması sağlanabilir.
Suya atılıp buharı solunduğunda nefesi açar ve ferahlatır.
Çam sakızının kendine özgü yapısı, çiğnendiğinde yüz kaslarını geliştirmeye yardımcı olur.
Cilt hücrelerini hızla yenileme özelliği olan çam sakızı kozmetik sektöründe sıklıkla kullanılır.
Çam sakızı ve bal karışımı da oldukça faydalıdır. Vücudu toksinlerden arındırarak temizlediği bilinir.
ÇAM SAKIZI NASIL KULLANILIR?
Çam sakızından fayda görmek isteyenler çam sakızını yemeklerden sonra çiğneyebilirler. Ayrıca çam sakızı toz haline getirilerek de kullanılabilir. Ezilerek toz haline getirilen bu sakız bitkisel yağlarla karıştırılarak yara tedavisinde kullanılabilir. Kaynatılıp buharı solunduğunda nefesi açar. Tonik olarak kullanıldığında ise cilde iyi gelir, cilt kırışıklarını önler ve cildi gençleştirir.
ÇAM SAKIZININ YAN ETKİSİ VAR MI?
Sağlığa birçok faydası olan çam sakızının bilinen herhangi bir yan etkisi yoktur. Ancak yine de hamile ve emziren annelerin dikkatli olmasında yarar vardır. Öte yandan aç karna çiğnendiğinde mide bulantısına sebep olabileceğinden çam sakızı mümkünse yemeklerden sonra tüketilmelidir.
Kaynak:TürkiyeGazetesi
Bu haber 31.12.2021 16:02:07 tarihinde eklenmiştir.
Toplam okunma sayısı :
Salgın Kaynağı: Salatalık
TikTok’un Yeni Anksiyete Hilesi: Buz Terapisi İşe Yarıyor mu?
Bitter Çikolata Tip 2 Diyabet Riskini Azaltabilir
Türkiye Sağlık Alanındaki Üretimin Merkezi Oluyor
İlaç Reaksiyonlarına Dikkat!
Gizli Şeker Hastalığına Dikkat
Menopoz Hakkında Herkesin Bilmesi Gerekenler
Sosyal Medya Çocukların Kullanımına Yasaklanacak
Tedavi Edilmeyen Diş Hastalıkları, Hangi Organları Etkiliyor?
Grip Aşınızı Yaptırın
Yeni Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliği ve Aile Hekimlerinin Grevi
Aile Hekimliği Yönetmeliğinde Değişiklik
Tırnak Mantarından Korunma Yöntemleri
Greyfurtun Sağlığa Faydaları
Kahve Kalp Sağlığı İçin Faydalı mı? İşte Araştırmaların Sonuçları
Sağlık Sektöründe Ödenen Nöbet Ücretleri Adil Değildir
Aile Hekimliği İçin Yeni Yönetmelik Geliyor
Ispanağın Faydaları
2024© Bu sitenin tüm hakları saklıdır.