GÜNCEL / SAĞLIĞINIZ İÇİN / Tamamlayıcı Tıp
Çam sakızı çoban armağanı” sözüyle akıllarda yer eden çam sakızı adeta doğal şifa deposudur.
Öyle ki hazımsızlığı gidermeden öksürüğü azaltmaya kadar pek çok faydası bulunur. Peki, çam sakızının diğer yararlarını biliyor musunuz? İşte çam sakızının daha önce hiç duymadığınız özellikleri…
Bal renginde olan çam sakızı çiğnendikçe mora döner. Macun kıvamında olan çam sakızı keskin bir tada sahiptir. Çam ağacı ailesine bağlı olan ‘köknar ağacı’ndan toplanır. Bu ağaç nemli iklimlerde yetişir.
ÇAM SAKIZININ FAYDALARI
Çam sakızı akciğerlerdeki iltihaplanmaya engel olur.
Boğaz ağrısını yatıştırıp öksürüğü azaltmaya yardımcı olur.
Diş etlerini korur, ağız içinde oluşan plakları temizler, ağız içi yaralarının geçmesinde etkilidir.
Mide rahatsızlıklarını giderir. Midede oluşan hazımsızlığın tedavisinde, besinlerin midede rahat bir şekilde öğütülmesinde önemli rol oynar.
Midenin asit oranını düşürdüğü için ülser, gastrit gibi hastalıkları iyileştirmede kullanılır. Aynı zamanda karın şişkinliğini de yok eder.
Çam sakızı ezilerek macun kıvamına getirilip yaraların tedavisinde kullanılabilir. Bu yolla yaranın iltihap kapması ve yaranın çabuk kapanması sağlanabilir.
Suya atılıp buharı solunduğunda nefesi açar ve ferahlatır.
Çam sakızının kendine özgü yapısı, çiğnendiğinde yüz kaslarını geliştirmeye yardımcı olur.
Cilt hücrelerini hızla yenileme özelliği olan çam sakızı kozmetik sektöründe sıklıkla kullanılır.
Çam sakızı ve bal karışımı da oldukça faydalıdır. Vücudu toksinlerden arındırarak temizlediği bilinir.
ÇAM SAKIZI NASIL KULLANILIR?
Çam sakızından fayda görmek isteyenler çam sakızını yemeklerden sonra çiğneyebilirler. Ayrıca çam sakızı toz haline getirilerek de kullanılabilir. Ezilerek toz haline getirilen bu sakız bitkisel yağlarla karıştırılarak yara tedavisinde kullanılabilir. Kaynatılıp buharı solunduğunda nefesi açar. Tonik olarak kullanıldığında ise cilde iyi gelir, cilt kırışıklarını önler ve cildi gençleştirir.
ÇAM SAKIZININ YAN ETKİSİ VAR MI?
Sağlığa birçok faydası olan çam sakızının bilinen herhangi bir yan etkisi yoktur. Ancak yine de hamile ve emziren annelerin dikkatli olmasında yarar vardır. Öte yandan aç karna çiğnendiğinde mide bulantısına sebep olabileceğinden çam sakızı mümkünse yemeklerden sonra tüketilmelidir.
Kaynak:TürkiyeGazetesi
Bu haber 31.12.2021 16:02:07 tarihinde eklenmiştir.
Toplam okunma sayısı :

Kapadokya Acil Tıp Sempozyumu – Cerrahpaşa Günleri Nevşehir’de Gerçekleşti

İstanbul’da Şüpheli Zehirlenme Vakası

Karbonmonoksit: Gizli Tehlike

Doğru Nefes Alımı Yaşam Kalitesini Yükseltiyor

Çocuğum Bronşit Olmuş

Grip Aşınızı Yaptırın

Nefes Testi ile Hastalıkların Erken Teşhisinde Yeni Dönem

Günlük Daha Az Su İçmek Stres Hormonunu Artırıyor

Ozon Yararlı mı Yoksa Zararlı mı?

“Küresel Yaşlılar İçin Acil ve İlkyardım Eğitimi” İstanbul’da Başladı

İşlenmiş Kırmızı Etin Nörodejeneratif Hastalıklarla Olası İlişkisi

Grip Tedavisinde Yeni Umut

Diş Beyazlatmanın Zararları Var mı?

Bebeğime Zararı Olabilir mi?

Gece Yeme Sendromu: Sessizce Yayılan Tehlike

Yaşlı Hastalar İçin Acil Servislerde Yeni Dönem: Geriatrik Acil Servisler

Azalsak da, yok olsak da buradayız

Mide Yanmasını Azaltan Besinler

2025© Bu sitenin tüm hakları saklıdır.