Beslenme ve Diyet / GÜNCEL / SAĞLIĞINIZ İÇİN
Kemik suyu ne işe yarar, faydaları nelerdir? Günde ne kadar kemik suyu içilmeli? Kemik suyu çorbası nasıl yapılır? İşte, Uzm. Dyt. Şebnem Kandıralı Yıldırım'dan kemik suyu faydaları:
Kemik suyu en popüler sağlıklı yiyecekler arasındadır. Sağlık bilincine sahip bireyler artık kendi kemik sularını yapabilmek için yavaş pişiricileri merak ediyorlar, yerel kemik tedarikçilerini bulmak için çiftçi pazarlarına göz atıyorlar veya sadece en kaliteli malzemelerle güvenilir kemik suyu yapan şirketlerden satın alıyorlar. Kemik suyu, etli kemikleri ve bağ dokularını uzun bir süre suda kaynattıktan sonra kalan sıvıdır. Kemiklere, bağ dokusuna ve eklemlere ek olarak, kemik suları genellikle sebzeler, otlar ve baharatların yanı sıra elma sirkesi içerir.
Kemik Suyunun Faydaları Nelerdir?
Yüksek besleyiciliğe sahiptir. Hayvan kemikleri ve bağ dokusu, kolajen adı verilen önemli bir protein içerir ve 1 bardak kemik suyu yaklaşık 9 gram yüksek kaliteli protein sağlayabilir.
Ek olarak kemik suyu, nasıl yapıldığına bağlı olarak kalsiyum, magnezyum ve fosfor gibi çeşitli minerallerin yanı sıra B vitaminleri ve diğer besin öğelerini içerebilir.
İnflamasyonu (iltihap) azaltır ve bağırsak sağlığını destekler. Kemik suyu, bağırsak zarını beslemek için gerekli olan önemli amino asit glutamini içerir. Kolajen ile birleştiğinde, kemik suyundaki glutamin sindirim sorunlarına veya besinleri emmede güçlüklere neden olabilecek hasarlı bağırsak zarlarının onarılmasına yardımcı olabilir.
Eklem sağlığı için iyidir. Kemik suyu birçok çalışmada sağlıklı dokuyu desteklemek ve sporcularda, osteoartiritli bireylerde ve daha fazlasında (römatoid artirit, fibromiyalji) eklem ağrısını ve iltihabı azaltmak için glukozamin ve kondroitin proteinlerini içerir.
Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kemik sularının yüksek mineral konsantrasyonu bağışıklık sistemini destekler.
Daha iyi uyumanıza yardımcı olur. Araştırmalar kemik suyunda bulunan glisin amino asitinin, uykuyu iyileştirmeye ve yorgunluğu gidermeye yardımcı olabileceğini göstermiştir.
Cilt, saç ve tırnak sağlığını destekler. Kemik suyu, güçlü cildin yapısal taşlarını oluşturan yüksek miktarda kolajen içerir ve cilde genç bir ışıltı verir. Kolajen ayrıca saç uzamasını, cilt yenilenmesini ve tırnakların güçlü kalmasını destekler.
Kemik suyu grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı vücut direncini arttırır.
Günde Ne Kadar Kemik Suyu İçilmeli?
Günde 1 bardak ilikli kemik suyu içmek faydalarından yararlanmanızı sağlar. Eğer kemik suyunu sade bir şekilde içemiyorsanız, kemik suyu çorbası tarifimizi deneyebilirsiniz.
Kemik Suyu Haftada Kaç Gün İçilmeli?
Gelişim çağındaki çocukların ve yaşa bağlı kemik erimesi sorunu yaşayan kişilerin haftada 2 kez ilikli kemik suyu içmesi önerilir.
Hazır İlikli Kemik Suyu Nasıl Kullanılır?
İlikli kemik suyunu ocakta ısıttıktan sonra direkt içebilirsiniz. Eğer tadı çok ağır geliyorsa, yemeklerinize veya çorbalara ekleyebilirsiniz. İsteğe göre zencefil, zerdeçal, tuz ve limon ilave ederek de tüketebilirsiniz.
Kemik Suyunun Zararları Nelerdir?
Kemik suyu uygun miktarda içildiğinde oldukça faydalı bir besindir. Ancak aşırı tüketilmesi, ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.
Önemli Not: Ciddi kronik rahatsızlığı olan kişiler, düzenli ilaç kullananlar, hassas bünyeye sahip olanlar, hamileler ve emziren anneler kemik suyunu içmeden önce mutlaka doktora danışmalı, doktorun onay vermediği hiçbir besin tüketilmemelidir.
Kaynak:lezzet.com.tr
Bu haber 31.8.2021 16:58:54 tarihinde eklenmiştir.
Toplam okunma sayısı :
Ucuz Ölüm
Ocak Ayında Ne Yenir?
Karbonmonoksit: Gizli Tehlike
Tıp Fakültelerinde Çalışan Akademisyenler Zor Durumda
Sağlık Sektöründe Ödenen Nöbet Ücretleri Adil Değildir
Bitter Çikolata Tip 2 Diyabet Riskini Azaltabilir
Yürürken Bacağınız mı Ağrıyor?
60 Yaş Üstü İçin Genç Kalmanın Sırrı
Lahanayla Sağlıklı Kilo Kontrolü
Sonbaharın Şifası: Bal Kabağı
Yeni Yıla Yeni Sağlık Kararları
Amnezi
Mucize İlaç: Metformin
Mikroçip Teknolojisiyle Birçok Hastalığın Tespiti Mümkün
Stockholm Sendromu
Hawthorne Etkisi
Yaşlılıkta Ağrı Kaçınılmaz Değil: Ağrıyla Başa Çıkmanın Yolları
Plasebo Etkisi
2025© Bu sitenin tüm hakları saklıdır.