ABD’li bilim adamları, dikkat çeken bir araştırmaya imza attı. Çalışmada, karanlık bir ortamda uyumanın kalp ve şeker hastalığından koruduğu tespit edildi.
Uzmanlar, uyumadan önce perdelerin kapatılması, lambaların söndürülmesi tavsiyesinde bulunuyor. Zira az bir ışık bile uyku modundaki kalbin gündüzdeki tempoda çalışmasına yol açıyor. Ayrıca vücut, sabah için insülin salgılıyor. ABD’de Northwestern Üniversitesi’ndeki bilim adamlarına göre, bu iki faktörden dolayı kişide kalp hastalıkları ve diyabet riski artıyor.
KALP SAĞLIĞI İÇİN KÖTÜ HABER OLABİLİR
PNAS dergisinde yayımlanan araştırmanın yazarı Dr. Phyllis Zee, “Her şeyi gerçekten iyi görebiliyorsanız, muhtemelen oda çok aydınlıktır” derken, diğer araştırmacı Dr. Daniela Grimald da yeterince karanlıkta yatmayanlarda yüksek kalp atış hızı tespit ettiklerini ifade etti. Grimald, “Genellikle, diğer kardiyovasküler parametrelerle birlikte kalp atış hızınız geceleri daha düşük ve gündüzleri daha yüksektir. Normalde uykuda alması gereken restoratif molayı alamaması kalp sağlığı için kötü bir haber olabilir. Uyuyor olsanız bile otonom sinir sisteminiz devreye giriyor” dedi.
Kalp rahatsızlıklarına yol açması ve vücudun insülin direncini artırmasının yanı sıra kötü bir uyku, kan toplanması, depresyon ve obezite dahil pek çok hastalıkla da bağlantılıdır. Zee, yaşlı kişilerin, düşmemek için yere yakın bir yerde loş bir ışık bulundurabileceklerini ifade etti.
Kaynak:TürkiyeGazetesi
Bu haber 22.3.2022 16:05:43 tarihinde eklenmiştir.
Toplam okunma sayısı :
Ocak Ayında Ne Yenir?
Karbonmonoksit: Gizli Tehlike
Tıp Fakültelerinde Çalışan Akademisyenler Zor Durumda
Sağlık Sektöründe Ödenen Nöbet Ücretleri Adil Değildir
Bitter Çikolata Tip 2 Diyabet Riskini Azaltabilir
Yürürken Bacağınız mı Ağrıyor?
60 Yaş Üstü İçin Genç Kalmanın Sırrı
Lahanayla Sağlıklı Kilo Kontrolü
Sonbaharın Şifası: Bal Kabağı
Yeni Yıla Yeni Sağlık Kararları
Amnezi
Mucize İlaç: Metformin
Mikroçip Teknolojisiyle Birçok Hastalığın Tespiti Mümkün
Stockholm Sendromu
Hawthorne Etkisi
Yaşlılıkta Ağrı Kaçınılmaz Değil: Ağrıyla Başa Çıkmanın Yolları
Plasebo Etkisi
Plasebo
2025© Bu sitenin tüm hakları saklıdır.