Prof. Dr. Erdoğan Mütevelli Sözüer kimdir?
1956 yılında Rize'de doğan Prof. Dr. Erdoğan Mütevelli Sözüer, İstanbul’da ilk ve orta öğrenimini tamamladıktan sonra 1974 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’ne girdi ve 1980 yılında mezun oldu. Genel cerrahi alanında uzmanlaşmak için Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 1986 yılında ihtisasını tamamlayarak Genel Cerrahi Uzmanı unvanını kazandı.
Mecburi hizmetini Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ile Şişli Etfal Hastanesi’nde tamamlayan Sözüer, 1989 yılında Erciyes Üniversitesi’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. 1991 yılında doçent olan Sözüer, cerrahi bilgisini geliştirmek amacıyla Londra'da eğitim aldı. Royal Free Hospital’da karaciğer transplantasyonu, St. Barthelemew’s Hospital’da laparoskopik ve endoskopik cerrahi, St. Mary’s Hospital’da ise laparoskopik cerrahi alanlarında çalışmalar yaptı.
1994 yılında Erciyes Üniversitesi’nde böbrek transplantasyonu programını başlatan Prof. Dr. Erdoğan Mütevelli Sözüer, 2015 yılına kadar böbrek nakli ameliyatlarında yer aldı. 1995 yılında Fakülte bünyesinde kurulan Acil Tıp Anabilim Dalı'nın başkanlığına atanan Sözüer, 11 yıl boyunca bu görevi yürüttü ve 1997 yılında profesör oldu. 2012 yılında Cerrahi Onkoloji Uzmanı unvanını kazanan Sözüer, sindirim sistemi ve meme kanseri üzerine uzmanlaştı.
2016 yılında Anadolu Üniversitesi Adalet Bölümü’nden mezun olan Prof. Dr. Sözüer, 2019 yılında Erciyes Üniversitesi’nde Sağlık Hukuku alanında yüksek lisans yaptı. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı ve Cerrahi Onkoloji Bilim Dalı Başkanı olarak görev yapmaktı. Evli ve üç çocuk babasıdır.
Bu haber 11.10.2024 20:02:58 tarihinde eklenmiştir.
Toplam okunma sayısı :

Minimalist Kongre

Sağlık Turizminde 'Ucuz' Tercihin Ağır Bedeli

Düzenli Jinekolojik Muayene Hayat Kurtarıyor

Yapay Zekâlı Yazıcılar Hekim Tükenmişliğini Azaltıyor

Yüksek Yağlı Peynir ve Krema Tüketimi Demans Riskini Azaltabilir!

Yapay Gıda Boyaları Çocukların Davranış ve Sağlığını Nasıl Etkiliyor?

Aralıklı Oruç Diyetinde Yağ ile Kaslarda Gidebilir

Yeni ve Ulvi Görevinde Başarılar

Acil Tıp Uzmanları Uyarıyor: Grip Mevsimi Geldi, Aşı Hayat Kurtarır!

Kapadokya Acil Tıp Sempozyumu – Cerrahpaşa Günleri Nevşehir’de Gerçekleşti

İstanbul’da Şüpheli Zehirlenme Vakası

Karbonmonoksit: Gizli Tehlike

Doğru Nefes Alımı Yaşam Kalitesini Yükseltiyor

Çocuğum Bronşit Olmuş

Grip Aşınızı Yaptırın

Nefes Testi ile Hastalıkların Erken Teşhisinde Yeni Dönem

Günlük Daha Az Su İçmek Stres Hormonunu Artırıyor

Ozon Yararlı mı Yoksa Zararlı mı?

2026© Bu sitenin tüm hakları saklıdır.