Salgın Kaynağı: Salatalık

GÜNCEL

Salgın Kaynağı: Salatalık

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’ne (CDC) göre, Sonora, Meksika’da yetiştirilen salatalıklarla bağlantılı Salmonella salgını nedeniyle en az 68 kişi hastalandı, bunlardan 18’i hastaneye kaldırıldı.




Federal yetkililer, SunFed Produce LLC tarafından yetiştirilen salatalıkların 26 eyalette ve Kanada’daki çeşitli bölgelerde dağıtıldığını ve 12 Ekim ile 26 Kasım tarihleri arasında satıldığını tespit etti. SunFed, tüm boyutlardaki salatalıkları geri çağırdı. Costco, Wegmans ve Walmart gibi büyük perakendeciler de müşterilerini uyararak ürünleri iade etmeleri konusunda bilgilendirdi.

Geri Toplatılan Salatalıkların Özellikleri

Salatalıklar, “SunFed” etiketi taşıyan karton kutularda veya üretici adı olan (Agrotato, S.A. de C.V.) etiketli siyah plastik kasalarda paketlendi. Ayrıca, bazı salatalıkların üzerinde “SunFed Mexico” yazan çıkartmalar bulunabilir.

SunFed Başkanı Craig Slate, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu durumu öğrendiğimiz anda tüketicileri korumak için hemen harekete geçtik. Yetkililer ve ilgili çiftliklerle iş birliği yaparak olası nedenleri belirlemeye çalışıyoruz. 30 yılı aşkın süredir gıda güvenliği ve tüketici sağlığı önceliğimiz olmuştur” dedi.

Salmonella ve Belirtileri

Salmonella, ABD’de en yaygın gıda kaynaklı hastalık nedenlerinden biri. Bu bakteri; yumurta, çiğ hamur, evcil kaplumbağalar ve fıstık ezmesi gibi farklı kaynaklarda bulunabiliyor.

Salmonella enfeksiyonu, genellikle kontamine gıdayı tükettikten 6 saat ile birkaç gün arasında kendini gösteriyor. Başlıca belirtileri arasında ishal, karın ağrısı, ateş, bulantı ve kusma yer alıyor. Çoğu kişi evde tedaviyle iyileşse de, ciddi semptomlar (dehidrasyon, kanlı dışkı veya yüksek ateş) tıbbi müdahale gerektirebiliyor. Özellikle bebekler, yaşlılar ve bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler daha fazla risk altında.

Tüketicilere Öneriler

Salmonella’dan korunmak için gıda güvenliği kurallarına dikkat edilmesi gerekiyor. Çiğ gıdaları hazırlarken ellerinizi iyice yıkayın, çiğ ve pişmiş gıdalar için ayrı kesme tahtaları kullanın ve çiğ et veya yumurta tüketiminden kaçının.




Bu haber 6.12.2024 13:56:10 tarihinde eklenmiştir. Toplam okunma sayısı :


Haber Kaynağı : Özel Haber

Haber Gezintisi

  • Ucuz Ölüm

  • Ocak Ayında Ne Yenir?

  • Karbonmonoksit: Gizli Tehlike

  • Tıp Fakültelerinde Çalışan Akademisyenler Zor Durumda

  • Sağlık Sektöründe Ödenen Nöbet Ücretleri Adil Değildir

  • Bitter Çikolata Tip 2 Diyabet Riskini Azaltabilir

  • Yürürken Bacağınız mı Ağrıyor?

  • 60 Yaş Üstü İçin Genç Kalmanın Sırrı

  • Lahanayla Sağlıklı Kilo Kontrolü

  • Sonbaharın Şifası: Bal Kabağı

  • Yeni Yıla Yeni Sağlık Kararları

  • Amnezi

  • Mucize İlaç: Metformin

  • Mikroçip Teknolojisiyle Birçok Hastalığın Tespiti Mümkün

  • Stockholm Sendromu

  • Hawthorne Etkisi

  • Yaşlılıkta Ağrı Kaçınılmaz Değil: Ağrıyla Başa Çıkmanın Yolları

  • Plasebo Etkisi

Benzer Haberler