Genel Sağlık / LİTERATÜR ÖZETİ / SAĞLIĞINIZ İÇİN / UZMANINA SORUN
Alkollü araç kullanımı %100 önlenebilir. Eğer içkiliyseniz direksiyon başına geçmeyin.
Kutlamalar ve sosyal etkinliklerde, çok hızlı bir şekilde çok fazla alkol tüketildiğinde hızla acil bir duruma dönüşebilir. Aşırı doz, kan dolaşımında çok fazla alkol olduğunda ve vücudun temel işlevleri kapanmaya başladığında ortaya çıkar. Alkol zehirlenmesinin belirtilerini tanımak önemlidir ve hayat kurtarabilir.
Aşırı dozda alkol belirtileri şunları içerir:
Bir kişinin aşırı dozda alkol aldığından, alışılmadık derecede yavaş nefes aldığından veya kontrolsüz bir şekilde kustuğundan şüpheleniyorsanız, derhal yardım için 112'yi aramalısınız.
Kişinin tüm belirtileri göstermesini beklemeyin. Kendinden geçmiş bir kişinin "uyuyarak" iyi olacağını varsaymayın, yüksek miktarda alkol almış bilinci yerinde olmayan bir kişi her an ölebilir.
Yüksek alkol seviyeleri vücudun nefes alma veya öğürme refleksi gibi otonom tepkilerini yavaşlatabilir. Kendinden geçecek kadar alkol almış bir kişi kendi kusmuğunda boğulma tehlikesiyle karşı karşıyadır ya da oksijen yoksunluğundan kaynaklanan kalıcı beyin hasarı gibi ciddi sonuçlara maruz kalabilir.
Alkol zehirlenmesi bulguları olan birini görürseniz, onu yanlız bırakmamak en iyisidir. Sarhoş bir kişi kusuyorsa, oturur vaziyette kalmasına yardımcı olun. Sarhoş bir kişinin bilinci yerinde değilse, boğulmasını önlemek için yan yatırın.
Alkollü Araç Kullanma
Amerikan Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi'ne göre, her 45 dakikada ortalama bir alkollü araç kullanımı sonucu ölüm meydana gelmekte ve ABD'de her yıl 11.000'den fazla kişi hayatını kaybetmektedir.
Yapılan son çalışmalar araç kullanabilmek için güvenli alkol sınırı diye birşeyin olmadığı gösterilmiştir. Alkol kan dolaşımında girdiği anda etkileri başlar, bu etkiler bazan tek bir içkiden sonra bile olabilir.
Bu haber 1.4.2024 13:40:29 tarihinde eklenmiştir.
Toplam okunma sayısı :
Ventriküler Fibrilasyon
Volkan Konak’ın Ardından
Otomatik Eksternal Defibrilatör (OED)
Prostat Kanseri Riski Yüzde 45 Artıyor!
Böbreklerinizi Koruyun
Ramazan Ayında Sağlıklı Beslenme Önerileri
Ramazan Ayında Egzersizlere Ara Vermeyin
Oruç Tutarken Susuz Kalmayın!
SMA Hastalığında Erken Teşhis Hayat Kurtarır
Spinal Müsküler Atrofi (SMA)
Alerji Durumunda Ne Yapmalıyız?
Kan Vermek Hayat Kurtarır!
Zatürre Her Yıl Binlerce Çocuğu Hayattan Koparıyor
Kalp Hastalarına 'Soğuk Hava' Uyarısı
Çocukların Sağlıklı Gelişimi İçin Et Şart
Sahtekarlar Öldürüyor
Sayın Gökhan Sarıçam'a Mektup
İnme Vakaları Artıyor
2025© Bu sitenin tüm hakları saklıdır.