Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Özbekistan’da düzenlenen II. Türk Dili Konuşan Devletler Onkologlar Kongresi'nde Türkiye’nin sağlık teknolojisindeki yerli ve milli gücünü dünyaya duyurdu.
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, "ilmin ve irfanın kadim şehri" olarak nitelediği Semerkant’ta Türk dünyasının bilim insanlarıyla bir araya geldi. Kongre kapsamında önemli açıklamalarda bulunan Bakan Memişoğlu, Türkiye’nin sağlıkta dışa bağımlılığı azaltan "Üreten Sağlık" vizyonunun altını çizdi.
Yerli CAR-T Hücre Tedavisi ve GÖKBEY Başrolde
Bakan Memişoğlu, kanserle mücadelede çığır açan yerli imkanların Türk Devletleri ile paylaşılacağını belirtti. Görüşmelerde öne çıkan başlıklar şunlar oldu:
"Bölgesel Sağlık İş Birliği Ağı" Kuruluyor
Ziyaretin en somut adımı, Türk Devletleri Teşkilatı çatısı altında atılıyor. Bakan Memişoğlu, Bakanlığa bağlı USHAŞ ve TÜSEB koordinasyonunda kurulacak olan “Bölgesel Sağlık İş Birliği Ağı” projesini var güçleriyle desteklediklerini açıkladı. Bu ağ sayesinde Türk dünyası arasında sağlık turizmi, ilaç ve tıbbi cihaz üretimi ile bilimsel araştırmalarda yeni bir dönem başlayacak.
"Gönül Coğrafyamızda Bilimsel Köprüler Kuruyoruz"
Kongrenin yeni bilimsel iş birliklerine kapı aralamasını dileyen Bakan Memişoğlu, katılım sağlayan tüm bilim insanlarına ve meslektaşlarına teşekkür ederek; bu vizyonun Türk coğrafyası için hayırlara vesile olmasını temenni etti.
Bu haber 14.4.2026 16:34:42 tarihinde eklenmiştir.
Toplam okunma sayısı :

Acil Tıp Uzmanları Sapanca’da Buluşuyor: “2. Sapanca Acil Tıp Sempozyumu Cerrahpaşa Günleri” Başlıyor

Kadınlarda Saç Dökülmesinin Şaşırtıcı Gerçeği

Bakan Memişoğlu’ndan Semerkant Çıkartması

'Her Gebeye Ebe' uygulaması hayata geçirildi.

Hekimlik Onuru ve Geleceği İçin Değişim Zamanı

Denizden Gelen Yeni Umut: Jorumycidine

Disleksi

Dispraksi

Dezenfektan Maddeleri Akciğerleri Tehdit Ediyor!

Türkiye'de İlaç Kaynaklı İntiharlar

Modern Tıpta Melek Otu

Omicron'un Yeni Alt Varyantı BA.3.2: Panik Yok

Yeni Nesil Hediye Kültürü: Ayolis ile Sağlık ve Zarafetin Buluşması

Gençlerde Ani Ölümler ve COVID-19 Aşıları

İdrarda Kan Şikayetiyle Acile Başvuranlar Dikkat

Okulda Telefon Alarmı: Öğrenciler Günde 60’tan Fazla Kez Telefonunu Kontrol Ediyor

Alzheimer Tanısında Devrim

Sessiz İlerleyen Siroz İçin Yeni Umut

2026© Bu sitenin tüm hakları saklıdır.