|
Ana Sayfa
|
Tüm Kategoriler
|
Foto Galeriler
|
Sitene Ekle
|
Yazarlar
|
Künye
|
Deontoloji
Sperlikler Denetimde
Maske ve yüz siperliği gibi kişisel koruyucu donanımların ithalatında Dış Ticarette Risk Esaslı Kontrol Sistemi (TAREKS) üzerinden yapılan denetimlere ilişkin düzenlemeye gidildi.
Tıbbi Uygulama Hataları ve Hukuki Boyutu
Bilgi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından 17 Mart 19:30'da online olarak zoom üzerinden 'Tıbbi Uygulama Hataları ve Hukuki Boyutu' konulu bir toplantı gerçekleştirilecektir.
Kök Hücre Tedavi Uyarısı
Türk Oftalmoloji Derneği Merkez Yürütme Kurulu: 'Kök hücre tedavisi ile ilgili araştırmalarda yüz güldürücü sonuçlar alınmış olsa da çalışmalar henüz tamamlanmamıştır. Bu nedenle günümüzde retina hastalıklarında kök hücre tedavisi rutin klinik uygulamalar arasında değildir'
Tıbbi Sekreter Dilek Berberoğlu ile Söyleşi
'Acil servis çalışanlarının 24 saat ulaşılabilir ve göreve çağrılmaya hazır olmaları gerekmektedir. Acil bir ekip işidir ve ben de bu ekibin bir parçası olduğum için çok mutluyum.'
Kalp Ameliyatlarında Minimal İnvaziv Yöntemi
Avrupa Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Demirsoy, kalp hastalarına 'minimal invaziv koroner baypas' yöntemiyle yapılan kapalı baypas ameliyatlarının iyileşme sürecini hızlandırdığını belirtti.
Tıp Hukuku Kongresi Online Olarak Gerçekleştirildi
Daha önce Bodrum ve Antalya’da yapılan, Türkiye'nin en büyük hukuk kongresi tıp hukuku alanında 8-10 Ocak 2021 tarihlerine çevrimiçi olarak Dokuz Eylül Üniversitesi ve Tıp Hukuku Akademisi işbirliği ve saglikciyiz.com.tr sponsorluğunda gerçekleştirildi.
Uluslararası Tıp Hukuku Kongresi Bugün Başlıyor
Sağlıkçıyız.com.tr’nin sponsor olduğu kongrenin onursal başkanı Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar. Kongre başkanları ise aynı üniversitenin Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Refik Korkusuz ve The Law Office Istanbul hukuk bürosundan avukat Prof. Dr. Hakan Hakeri olacak.
Hakan Hakeri ile Uluslararası Tıp Hukuku Kongresi Üzerine Söyleşi
3 gün, 3 ayrı salonda, 19 ülkeden 142 bildirinin yapılacağı Türkiye'nin en büyük hukuk kongresi 8-10 Ocak tarihlerinde Dokuz Eylül Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek.
4. Uluslararası Tıp Hukuku Kongresi
8-10 Ocak 2021 tarihleri arasında 4. Uluslararası Tıp Hukuku Kongresi düzenlenecektir.
Hastane Polisine Başsağlığı ve Ardından Düşündürdükleri
Otuz yıldır hastanede çalışan hastane polisi Covid-19 dan hayatını kaybetti.
İşten Nikaha
Sağlık camiasından çok kayıplarımız var. Üniformalarımızı gururla taşıyoruz. O nedenle bu üniformalarla nikah salonuna gelmek istedik.
TİKA Filistinli Gençlerin Gözünü Açıyor
Projede görevli uzman Allam el-Ağa: Filistin’de yapay göz çalışmaları, özellikle İsrail saldırılarının yol açtığı sıkıntılı koşullar dikkate alındığında acil bir gereklilik olarak görülüyor.
Radyolojinin Dünü ve Bugünü
8 Kasım Dünya Radyoloji günü vesilesi ile yazarımız Dr. Öğretim Üyesi Türkan İkizceli sizler için radyolojinin dünü ve bugünü isimli yazıyı kaleme aldı.
4. Uluslararası Tıp Hukuku Kongresi
İki yılda bir düzenlenen Uluslararası Tıp Hukuku Kongresinin 2021 de düzenlenecek olan dördüncüsü pandemi nedeniyle online olarak www.hukukegitim.com adresinden 8-10 Ocak 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.
Acil Tıp Asistanı Doktor Tanrıkulu: Bizim İçin Gerçekten Psikolojik Savaş
Gaziantep'te pandemi servisinde görev yapan Acil Tıp Asistanı Doktor Tutku Tanrıkulu Tek, Kovid-19 nedeniyle kısa sürede solunum yetmezliği yaşayan, meslektaşının babası olan hastasını kaybetmenin acısını yaşadı.
Sağlıkçılar Bayramı Ailelerinden Uzak Geçiriyor
İzmir'de pandemi hastanesine dönüştürülen Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesinde görevli 500 doktor ve hemşire, Ramazan Bayramı'nda Kovid-19 hastalarının yanında olacak.
Eczacılardan Buruk Kutlama
Türkiye'nin farklı illerindeki eczacılar, 14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Günü'nde Kovid-19 salgınında hayatını kaybeden eczacıları ve sağlık çalışanlarını anmak için saygı duruşunda bulundu.
Aşı ve Önemi
Son yıllarda ülkemizde kapsamı genişletilen ve özenle uygulanan aşı programlarıyla yeni doğan bebeklerimiz ve çocuklarımızda ölüm oranları ve enfeksiyon hastalıklarıyla ilgili önemli sakatlıklar ve kalıcı hasarların önüne geçilmiştir.
Akılcı Laboratuvar Kullanımı
Dr. Öğretim Üyesi Ayşe Özdemir: Bir biyokimya laboratuvarında günde yaklaşık 350 bin civarı biyokimya ve 55 bin civarı hormon testleri çalışılmaktadır.
Yavuz Kalaycı Aile Sağlığı Merkezi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Birkaç gün öncesine dek bu tabelada, İstanbul Eyüpsultan Nişanca Aile Sağlığı Merkezi yazıyordu. Hastalarına son olarak burada hizmet eden doktor arkadaşımız Yavuz Kalaycı'yı Kovid-19 sebebiyle kaybedene dek
Koronavirüs Günlerinde Türkçe Önerileri
'pandemi' yerine 'salgın', 'bulaş' yerine 'bulaşı', 'peak' yerine 'zirve', 'entübe' yerine 'solunum', 'droplet' yerine 'damlacık', 'immün' yerine 'bağışıklık', 'pnömoni' yerine 'zatürre', 'filyasyon' yerine 'türevi, türevsel'
Yasa Geldi Ersin Unutuldu
Ufuk Tuğrul: 17 Nisan 2012 günü yani bugün Dr. Ersin ARSLAN çalışmakta olduğu hastanede cani bir saldırıda şehit edilmiştir. Kanun teklifinin kabul edildiği bu günlerde onu bir kez daha anıyorum ve tüm sağlık çalışanlarına sabırlar diliyorum.
Bakan Koca'dan Teşekkür
Sağlık çalışanlarını şiddetten korumaya yönelik, bugüne dek en kapsamlı yasanın çıkmasında katkısı olan tüm vekillerimize teşekkür ediyorum.
Sağlıkta Şiddet Yasası Meclisten Geçti
Yükseköğretim ile Sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik düzenleme ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.
Sağlıkta Şiddet Önergesinde Neler Var
TBMM Genel Kurulunda, Mecliste grubu bulunan beş siyasi partinin ortak önergesiyle, sağlıkta şiddetin önlenmesine ilişkin düzenleme, Yükseköğretim Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne eklendi.
Sağlıkçılar Otelden Atıldı
Zeytinburnu Novotel'de konaklayan Cerrahpaşa Tıp fakültesi çalışanı 8 doktor, konaklama paralarını ödedikleri halde yetkililer tarafından otelden zorla atıldıklarını öne sürdü. Sosyal medyada bu konuda hakkında yüzlerce paylaşım yapıldı.
Müslüman Doktorlar ve Tıpçılar Ağı
Almanya'da ilk kez Müslüman sağlık çalışanlarından oluşan ''Müslüman Doktor ve Tıpçılar Ağı'' (MUAMED) kuruldu.
Sağlıkta Birlik Grubu İlk Raporu
Sağlıkta Birlik WhatsApp Grubu tarafından hazırlanan 'Hekim ve hasta hakları bakımından oluşan hukuki ve idari sorunlara yönelik, hazırlanan somut tespit ve öneriler' raporu.
Kovid-19 Yüzsüzleri İfşa Edildi
Ticaret Bakanlığı maskede fahiş fiyat uygulayan firmaların isimlerini açıkladı. Bakanlık, Reklam Kurulunca ceza kesilen, Kovid-19 salgını nedeniyle talebi artan ürünlerde haksız fiyat uygulayan 198 firmanın ismini ve Kurulun gerekçeli kararını internet sitesinden paylaştı.
Kovid-19'un İlk Sağlıkçı Şehidi
Bir ömrü öğrencilerine ve hastalarına adadı: Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Tüm tıp camiasının hayranlıkla izlediği, hem öğrencileri hem de hastaları tarafından çok sevilen Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybetti.
Özel Hastanelerin Acil Servisten Ücret Talep Ediyor İddiası
Orhan Demir: Vatandaşlarımızın mecburiyeti ve çaresizliğini kullanarak onların ölüm korkusu ve kaygısı üzerinden haksız kazanç elde etme çabası, devletimiz ve halkımızla milli bir dayanışma sergilediğimiz bu günlerde son derece yakışıksızdır.
Osmanlı Dönemi Bulaşıcı Hastalıkla Mücadele
Osmanlı Devleti'nin tüm dünyada bulaşıcı hastalıkların yaygın olduğu yıllarda topraklarını deniz yoluyla gelecek hastalıklardan korumak için İzmir'in Urla ilçesine bağlı Karantina Adası'nda inşa ettiği tahaffuzhane, o dönemden bugüne kalan teçhizatlarıyla canlı bir tarihi merkezi andırıyor.
Türkiye Vefa'sını Gösterdi
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca hayata geçirilen ve Kovid-19'la mücadelede evinden çıkamayan yaşlı ve kronik hastalığı olan vatandaşlar için yaygınlaştırılan 'Vefa Projesi', iyilik ve merhametin dalga dalga büyümesini sağlıyor.
Karantinadan Kaçana Hapis Cezası
Gürbüz Yüksel: Halk arasında endişe, korku ve panik yaratmak amacıyla hayat, sağlık, vücut veya cinsel dokunulmazlık ya da mal varlığı bakımından alenen tehditte bulunan kişi, 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.
Sağlık Çalışanına Toplu Taşıma ve Misafirhane Ücretsiz
Sağlık Bakanlığı, koronavirüs ile yürütülen mücadele kapsamıda, sağlık çalışanlarının atama kararları, ulaşımı ve konaklamasına ilişkin çeşitli düzenlemeler yaptı.
Öğretmenlerden Sağlıkçılara Destek
Kentte 6 lisedeki 70 gönüllü öğretmen ve eğitim personeli, günde 4 bin 500 tıbbi maske üreterek sağlık çalışanlarına destek olmaya çalışıyor.
Medikal Koro
Medicana Sivas Hastanesinde görev yapan yöneticiler ile sağlık personeli, ameliyatlar ve çeşitli tıbbi müdahalelerle geçen günün yorgunluğunu, mesainin ardından 30 kişilik koroda seslendirdikleri türkü ve şarkılarla atıyor.
Saglıkciyiz.com.tr Kadın Yazarlarla Beraber
Sağlıkçıyız ekibi olarak “Dünya Kadınlar Gününü” bayan yazarlarımız ile beraber Dolmabahçe sarayında kutladık.
Dünden Bugüne Koronavirüs Salgını
Çin'de görülmesinin ardından son üç ayda küresel halk sağlığını tehdit eden salgının seyri içindeki belli başlı dönüm noktaları ve gelişmeler.
Yeryüzü Doktorları Etiyopya'da
Doktorlar, Somali eyaletinde 24 hastaya ortopedi ameliyatı yaptı.
Kızılay'dan Pakistanlı Annelere Yardım
Türk Kızılay ve Pakistan Kızılayınca ortaklaşa düzenlenen program, Ravalpindi kentindeki Holy Family Devlet Hastanesinde yapıldı.
Türkiye Korona Virüse Karşı Tedbirlerini Aldı
Geçen yılın aralık ayında Çin'in Vuhan kentinde görülen yeni tip koronavirüse yönelik tedbirleri alan Türkiye, bu alanda vaka görülmesi halinde gerekli eylem planını da hazırladı.
Şiddet Çalıştayı Yapıldı
TUSEP genel sekreteri Dr. Muhammed Atak sorunu bildiklerini ve buradan çıkacak ortak akıl ile soruna çözüm önerilerini üreteceklerini söyledi. HHD ve Çalıştay Başkanı Adem Akçakaya konuşmasında her zaman devlete sorun değil çözüm götüreceklerinin söyledi.
Türkiyeden Çine Destek
Türkiye İhracatçılar Meclisinden Çin' tıbbi malzeme desteği yaptı.
Korona Virüs Biyolojik Silah mı?
Son yıllarda bazı bölgelerde görülme sıklığı artan Kırım Kongo kanamalı ateşi hastalığı, deli dana hastalığı, kuş gribi, SARS ve korona virüslerine dair de biyolojik silah iddialarında bulunulmuştur.
Salgınların Tarihçesi
Bulaşıcı hastalıklar, insanlığın avcı-toplayıcı günlerinden itibaren vardır, ancak 10.000 yıl önce tarımsal yaşama geçiş, salgınları daha mümkün kılan topluluklar yarattı. Sıtma, tüberküloz, cüzzam, grip, çiçek hastalığı ve diğerleri ilk kez bu dönemde ortaya çıktı.
Sağlık Yönetimine Dair Önemli Tespitler
Prof. Dr. Yunus Söylet: Sonuç ne olur bilemiyorum ama hep yaptığımız gibi deneyip görmek, dünyada sağlık yönetimi ile ilgili 'yönetici sağlıkçı mı olmalı, profesyonellerden mi olmalı?' konusu ile ilgili çok sayıdaki literatürden yararlanmak ve kendi hikayemizi yazmak böylece mümkün olur.
Anestezi İlacı Hakkındaki Son Durum
Haber kaynağımıza Isparta’da gerçekleşen bir vatandaşımızın ölüm hadisesi ile gündeme gelen anestezi ilacı ile ilgili açıklama geldi.
Sağlıkçıyız
Kategoriler
GÜNCEL
TEKNOLOJİ
SAĞLIĞINIZ İÇİN
SAĞLIK TURİZMİ
DEONTOLOJİ
LİTERATÜR ÖZETİ
MEVZUAT
DUYURULAR
Yazarlar
Prof. Dr. İbrahim İKİZCELİ
Ecz. Ali Murat DUMAN
Musa AKAN
Uzm. Dr. Fatih ÇAKMAK
Prof. Dr. Vefik ARICA
Uzm. Dr. Murat KOYUNCU
Dr. Öğr. Üyesi Türkan İKİZCELİ
Dr. Seyit Ali KARAGÖZ
Uzm. Dr. Yonca Senem AKDENİZ
Ertunç MEGA
Foto Galeriler
Sağlıkçılar Aşı Oluyor
İsrail'de Koronavirüs Aşısı Yapılıyor
İngiltere'de Alarm
Los Angeles Covid-19 Test Merkezi
Tunus'ta Covid-19 Eylemleri
Aşı
Gazze'de Kovid-19
Japonya'da Kovid-19 Çalışmaları
Avusturya'da Codiv-19
Sokağa Çıkma Yasağı
Bize Ulaşın
Künye
2021© Bu sitenin tüm hakları saklıdır.
Bu sitede
SetuP Haber Yazılımı
kullanılmaktadır.
Haber Scripti
Haber Yazılımı