|
Ana Sayfa
|
Tüm Kategoriler
|
Foto Galeriler
|
Sitene Ekle
|
Yazarlar
|
Künye
|
Araştırma
Johnson and Johnson Aşısının Pıhtılaşmaya Neden Olup Olmadığını Araştırıyor
Şu ana kadar aşılama sonrası 4 alışılmadık pıhtılaşma vakası görüldüğü belirtilen açıklamada, bunlardan birine klinik çalışmalarda, üçüne ise ABD'deki aşılamalar sırasında rastlandığı, vakalardan birinin ise ölümle sonuçlandığı kaydedildi.
Kovid'19'un Yüzeyle Teması Düşük
ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) kirli yüzeylere dokunulması sonucu bulaşma riskinin 10 binde 1'den az olduğunu bildirdi.
Kanser İlacı Topotecan'ın Kovid-19’u Tedavi Edebildiği Öne Sürüldü
Yeni bir araştırma, kemoterapi tedavilerinde kullanılan “Topotecan” isimli ilacın, yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) de tedavi edebileceğini ortaya koydu.
Kadınlarda Yüksek Yağ Kalbe Bağlı Riskleri Azaltıyor
Kadınlarda yüksek kas kütlesine eşlik eden yüksek yağ oranının kalp rahatsızlığına bağlı ölümleri önleyebileceği belirtildi.
Ultrason Dalgaları Kovid-19'a Zarar Verebilir
Yeni bir araştırmada, ultrason dalgalarının ve titreşimlerinin yeni tip koronavirüse (Kovid-19) zarar vererek, virüsün sivri uçlarının çöküp yırtılmasına neden olabileceği kaydedildi.
Hücreler Elektrikle Uyarıldığında Yaralar Daha Hızlı İyileşiyor
ABD'de yapılan bir araştırma, yaraların elektrikle tedavi edilebileceğine dair umutları artırdı.
Sessiz Kalp Krizi Geçirmek Felç Riskini Artırıyor
ABD'de yürütülen bir araştırmada, sessiz ya da fark edilmeyen kalp krizi geçirmenin 65 yaş ve üstü kişilerin hayatlarının ileriki dönemlerinde felç riskini artırdığı saptandı.
Sosyal Medyadaki Güzellik Algısı Psikolojik Sorunlara Neden Olabiliyor
Uzman Klinik Psikolog Sitrava, dijital çağın en büyük sorunlarından sosyal medya kaynaklı depresyonla ilgili olarak, 'Kişi, kendi bedenine bir ötekinin gözünden, beklentilerinden, tercihlerinden bakarken, kendisine yabancılaşmış oluyor.' dedi.
Kalp ve Damar Hastalıklarını Göz Muayenesiyle Tespit Etmek Mümkün Olabilir
Yapılan bir araştırma, göz muayenesi sırasında kalp rahatsızlığını tespit etmenin mümkün olabileceğini ortaya koydu.
Japonya'da Yeni Doğan Sayısı Geçen Yıl Rekor Seviyede Düştü
Japonya'da 2020'de yeni doğan oranı rekor seviyede düşerek 872 bin 683'e geriledi.
İklim Değişikliğine Bağlı Hastalıklar Nedeniyle Ölüm Oranları Artabilir
Tüm dünyanın iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine karşı risk altında bulunduğu hatırlatılarak, yetersiz beslenme, sıtma, ishal ve sıcak stresi sonucu ölüm oranlarının gelecek yıllarda artabileceği belirtildi.
Prematüre Doğan Kişilerde Kronik Hastalık Kaynaklı Ölüm Riski Daha Yüksek
Yapılan bir araştırmada, erken doğan kişilerde kalp hastalığının, kronik akciğer hastalığının ve şeker hastalığı kaynaklı ölüm riskinin iki kat daha fazla olduğu tespit edildi.
Obezitede Ayrımcılık ve Damgalama
Araştırmada, obeziteli bireylerin gündelik yaşamındaki fiziksel olanakların kısıtlılığından psikolojik baskıların yarattığı çıkmazlara kadar yaşadıkları sorunlar tüm yönleriyle ortaya koyuldu.
Düşük Karbonhidratlı Diyet Yapın
Düşük karbonhidratlı yiyeceklerin, Tip 2 diyabet hastalarında rahatsızlığın kontrol alınmasına yardımcı olduğu bildirildi.
İklim değişikliği çocukların günlük besin çeşitliliğini azaltıyor
Bilim insanları iklim değişikliğinin yarattığı sıcaklık artışının çocuklarda yetersiz beslenmenin ortaya çıkmasında en az yoksulluğa bağlı etkenler kadar önemli olduğunu ortaya koydu.
Bebeklik Döneminde Düşük D Vitamini Obeziteye Yol Açabilir
Bebekliğin ilk yılındaki düşük D vitamini düzeyinin ileriki yaşlarda obeziteye yol açabileceği saptandı.
Salgın Sürecinde Çocuklarda Artan Dijital Alışkanlıklar Uyku Sorunlarına Yol Açıyor
Tüm Uyku Tıbbı ve Araştırmaları Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Vural Fidan, çocuklarda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde artan dijital alışkanlıkların uyku düzeni ve kalitesini olumsuz etkilediği uyarısında bulundu.
Türk Doktorlar Tanısını Koydukları Çocuk Hastalığının Tedavisini de Buldu
Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Alerji-İmmünoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Oğuzhan Özen ve ekibi, 2017 yılında ilk kez tanısını koydukları ölümcül çocuk hastalığı 'CHAPLE sendromu'nun tedavisini de buldu.
Dizilerdeki Psikologlar Yetersiz
Yaklaşık 800 ruh sağlığı uzmanının katkı sağladığı araştırmada, son günlerde popüler olan psikolojik temalı dizilerin ruh sağlığı branşlarıyla ilgili algıyı nasıl etkilediğine yönelik önemli bulgular elde edildi.
Telefon Görüşmeleri Kovid-19 Tedavisini Etkiliyor
Uzun cep telefonu görüşmesi yapan Kovid-19 hastalarının aşırı oksijen tüketimine bağlı öksürük krizlerine girdiklerini gözlemleyen doktorlar, hastalardan konuşmalarını kısıtlamalarını isterken yakınlarını da bu konuda uyarıyor.
Sezaryen İle Dünyaya Gelen Bebeklerin Enfeksiyon Riski Daha Yüksek
Sezaryenle dünyaya gelen bebeklerde enfeksiyona bağlı hastaneye yatma riskinin daha yüksek olduğu bildirildi.
Koronavirüse Karşı Bağışıklık Süresi
Kovid-19'a karşı bağışıklığın 8 ay sürebileceği belirlendi.
Diyare İlacı Kanseri Tedavi Ediyor
Diyare ilacının saldırgan kanser hücrelerini öldürebileceği bildirildi.
Erkeklerin Covid-19 dan Ölme Riski Daha Fazla
Yapılan bir araştırmaya göre erkeklerin Kovid-19'dan ölüm riskinin kadınlardan yüksek olduğu bir araştırmayla daha ortaya koyuldu.
Akciğer Zarı Kanserine Neden Olan Gen Bulundu
Türk, Japon ve ABD'li bilim insanlarından oluşan ekip, 5 yıl süren çalışmayla 'BLM+/-' adlı gen mutasyonu olan kişilerde asbest temasıyla akciğer zarı kanserinin gelişme riskinin daha yüksek olduğunu tespit etti.
Parazit ilacı Ivermektin İle Kovid-19 Hastalarında Olumlu Sonuçlar Görüldü
Bangladeş'te parazitlere karşı kullanılan Ivermektin adlı ilacın, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastalarının tedavisinde dikkate değer biçimde etkili olduğu bildirildi.
Türkiye'deki Uyku ve Stres Sorunları Araştırması
Araştırmaya katılan kişilerin yüzde 22'si uyku sorunları yaşadığını, yüzde 31'i ise bu sorunların son birkaç ayda artış gösterdiğini belirtti.
Kovid-19'lu Obez Kişilerin Ölüm Riski Yüksek
Yüksek kiloda ve obeziteli Kovid-19 hastalarının, Kovid-19 pozitifliğinde yüzde 46, hastaneye yatışta yüzde 113, ölüm sonlanımında yüzde 48'lik artış gösterdiği ortaya konuldu.
Kovid-19'un Daha Bulaşıcı Olmasına Yol Açan Bir Mutasyona Dair Kanıt Yok
Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) daha bulaşıcı olmasına neden olan bir mutasyonu barındığına dair kanıt elde edilmediği bildirildi
Aşı Çalışmalarındaki Olumlu Haberlerle Tünelin Sonunda Işık Görüldü
Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Ghebreyesus, 'Aşı denemelerinden gelen son olumlu haberlerle, bu uzun ve karanlık kanalın (tünelin) sonundaki ışık daha da parlaklaşıyor.' dedi
Bebeklikte Antibiyotik Kullanımı Çocuklukta Hastalıklara Yol Açıyor
ABD'de yapılan bir araştırmada, çocuklarda 2 yaşından önce antibiyotik kullanımının birçok hastalığa yol açtığı belirlendi.
Kumaş Maske Kovid-19'a Karşı Çift Yönlü Koruma Sağlıyor
ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, kumaş maskelerin, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı çift yönlü koruma sağladığının belirlendiğini açıkladı.
Gıda Güvensizliği ile Kalp Damar Hastalıklarına Bağlı Ölümler Bağlantılı
ABD'de yapılan bir araştırma, gıda güvensizliği ile kalp damar hastalıklarına bağlı ölümler arasında bağlantı olduğunu ortaya koydu.
Güney Kore Kovid-19 İle Mevsimsel Gribi Aynı Anda Tespit Eden Testi Onayladı
Güney Kore Gıda ve İlaç Güvenliği Bakanlığı, hem yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) hem de mevsimsel gribi tek bir numuneden aldığı örnekle tespit edebilen bir testi onayladığını bildirdi.
Yapay Tatlandırıcı İçecekler Kalp Damar Sağlığının Düşmanı
Yapay tatlandırıcı kullanılan içeceklerin de şekerli içecekler gibi kalp damar hastalıklarına neden olabileceği bildirildi.
Doğum Sonrası Depresyon 3 Yıl Sürebiliyor
ABD'de yapılan bir araştırma, doğum sonrası depresyonun 3 yıl devam edebileceğini ortaya koydu
Kovid-19 Aşı Denemelerinin Sonuçları Kasım Sonunda Alınabilir
DSÖ, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) için dünya genelinde Faz 3 denemeleri devam eden 10 aşı adayından bir veya ikisinin sonuçlarının kasım sonu itibarıyla alınabileceğini bildirdi.
Kovid-19 Aşısının Martta Hazır Olacağına İnanıyorum
Aşı Bilimi Derneği Başkanı Prof. Dr. Gürüz, dünya genelinde çalışmaları devam eden yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının en geç mart ayı sonunda hazır olacağına inandığını söyledi.
Kovid-19 tedavisinde tek etkili ilaç 'Deksametazon'
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisinde kullanılan ilaçlar arasında sadece 'Deksametazon' isimli ilacın, durumu şiddetli olan hastalarda etkili olduğunu bildirdi.
Kovid-19'a Karşı Bazı Antikorlar, Virüsün Daha Fazla Yayılmasına Yol Açabilir
Bilim insanları, 'yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavilerinde bazı antikorların bağışıklık sistemini harekete geçirmek yerine virüsün yayılmasını hızlandırabileceği' uyarısında bulundu.
Aşk Hormonu Oksitosin Kovid-19 Tedavisinde Araştırılmaya Başlandı
Aşk hormonu olarak bilinen oksitosinin, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) tedavisinde araştırılmaya değer olduğu bildirildi.
Tüberküloz Aşısı Kovid-19 Salgınında Kullanılabilir Mi
BCG (tüberküloz) aşısının, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı etkili olup olmayacağı test edilecek.
Çin, Kovid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı'na katıldı
Çin'in, Kovid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı'na (COVAX) katıldığı bildirildi.
Enstürman Çocuklarda Yaratıcılığı Arttırıyor
Enstrüman çalmayı öğrenmenin, çocukların hafızası ve yaratıcılığına katkıda bulunabileceği bildirildi.
Güney Afrika'da Aşı Denemelerine Başlandı
Amerikan ilaç şirketi Pfizer, BioNTech ile geliştirdiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşı adayının üçüncü aşama klinik denemelerine Güney Afrika'da başladı.
Kovid-19'u Ağır Geçirenlerin Genetik Şifresi Çözüldü
'Covid İnsan Genetiği Konsorsiyumu'nun ağır hastalar üzerinde yaptığı araştırma, kronik rahatsızlığı olmamasına rağmen yoğun bakımda tedavi görenlerin genlerinin virüse karşı savaşan bir protein grubunu üretemediğini ortaya çıkardı.''
Aşıya Gençlerde Bağışıklık Tepkisi Yüzde 64 Civarında
ABD merkezli Johnson&Johnson (J&J), ürettiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının, klinik deneylerde virüse karşı güçlü bağışıklık oluşturduğunun gözlendiğini bildirdi.
Maske Kullanımı Kovid-19 Virüs Yükünü Azaltıyor
Yurt dışında yapılan birçok çalışma sonucu, doğru maske kullanımıyla virüs yükünün azaldığı, yayılımın düştüğü belirlenerek, küresel Kovid-19 salgınından büyük ölçüde korunmanın mümkün olduğunu ortaya kondu.
Sağlıkçıyız
Kategoriler
GÜNCEL
TEKNOLOJİ
SAĞLIĞINIZ İÇİN
SAĞLIK TURİZMİ
DEONTOLOJİ
LİTERATÜR ÖZETİ
MEVZUAT
DUYURULAR
Yazarlar
Prof. Dr. İbrahim İKİZCELİ
Ecz. Ali Murat DUMAN
Musa AKAN
Uzm. Dr. Fatih ÇAKMAK
Prof. Dr. Vefik ARICA
Uzm. Dr. Murat KOYUNCU
Dr. Öğr. Üyesi Türkan İKİZCELİ
Dr. Seyit Ali KARAGÖZ
Uzm. Dr. Yonca Senem AKDENİZ
Ertunç MEGA
Foto Galeriler
Sağlıkçılar Aşı Oluyor
İsrail'de Koronavirüs Aşısı Yapılıyor
İngiltere'de Alarm
Los Angeles Covid-19 Test Merkezi
Tunus'ta Covid-19 Eylemleri
Aşı
Gazze'de Kovid-19
Japonya'da Kovid-19 Çalışmaları
Avusturya'da Codiv-19
Sokağa Çıkma Yasağı
Bize Ulaşın
Künye
2021© Bu sitenin tüm hakları saklıdır.
Bu sitede
SetuP Haber Yazılımı
kullanılmaktadır.
Haber Scripti
Haber Yazılımı