|
Ana Sayfa
|
Tüm Kategoriler
|
Foto Galeriler
|
Sitene Ekle
|
Yazarlar
|
Künye
|
Araştırma
Bitter Çikolata Tip 2 Diyabet Riskini Azaltabilir
Binkai Liu, “Bitter çikolatanın, sütlü çikolatanın aksine, kilo yönetimi ve diyabet riski üzerindeki koruyucu etkileri, içerdiği zengin polifenollerden kaynaklanıyor olabilir” dedi.
Kahve Kalp Sağlığı İçin Faydalı mı? İşte Araştırmaların Sonuçları
Bazı çalışmalar, kafein tüketiminin damar sağlığını iyileştirmeye ve tip 2 diyabet riskini azaltmaya yardımcı olabileceğini öne sürerken, Bazı çalışmalar ise çok fazla tüketmenin inme riskini artırabileceğini öne sürmektedir.
NeuroTrALE: Beyin Görüntüleme Araştırmalarında Devrim
Bu yazılım aracı, makine öğrenimi ve süper bilgisayar teknolojilerini birleştirerek veri işleme sürecini otomatikleştiriyor ve kullanıcıya etkileşimli bir arayüz sunuyor.
Oruç, Bağırsak Kök Hücrelerini Yeniliyor Ancak Kanser Riskini Artırıyor
MIT Biyoloji Bölümü'nden Doçent Dr. Omer Yılmaz, 'Daha fazla kök hücre aktivitesi yenilenme için iyidir, ancak zamanla aşırıya kaçan bu durum, olumsuz sonuçlar doğurabilir' dedi.
Mikroplastikler Çevre ve Sağlık İçin Büyüyen Tehdit
Bilim insanları, vücuda giren mikroplastiklerin biyolojik olarak parçalanmasının zor olduğunu, vücutta birikime neden olduğu ve vücuttan uzaklaştırmak için mevcut biyolojik yöntemlerin etkili olmadığını belirtiyor.
Morfin Zehirlenmesine Yeni Önlem
Opioid krizine karşı yenilikçi çözüm: MIT araştırmacılarından hayat kurtaran cihaz yaptı. Cilt altına yerleştirilebilen yeni cihaz, aşırı doz tespit edildiğinde hızla nalokson salıyor.
Dövmeler Kansere Neden Olabilir mi?
Dövmeler, vücudu kalıcı olarak süslemenin ötesinde, önemli yaşam olaylarını anmak için anlamlı bir yol sağlayabilir veya zihinsel ve duygusal iyileşmenin sembolleri olabilir.
Alzheimerdan Korunmanın Yolu; Balık Yağı
Balık yağı yüksek riskli yaşlıların Alzheimerdan korunmasına yardımcı olabilir.
50 Yaşından Sonra Yalnızlık Felç Riskini Arttırıyor
Kronik olarak yalnız hissettiğini bildiren kişilerin felç geçirme riski, yalnız hissetmediğini söyleyen kişilere kıyasla %56 daha yüksekti.
Bağımlılık ve Psikotik Risk: Akıllı Telefon
Akıllı telefon kullanımı ile ilgili yeni bulgular ortaya çıkıyor
Tatlandırıcılar Efsane Oluyor
Tatlandırıcıların İştah Üzerindeki Etkisi Çürütüldü: Leeds Üniversitesi'nden Yeni Araştırma
Alkol Zehirlenmesi
Alkollü araç kullanımı %100 önlenebilir. Eğer içkiliyseniz direksiyon başına geçmeyin.
Uyku Apnesi Hafıza Sorunlarını Arttırıyor
Yapılan yeni bir çalışmada, uyku apnesi olan kişilerin hafıza veya düşünme sorunları yaşama riskinin %50 artmış olabileceğini ortaya koydu.
Genetik Hastalıkların Bebeğe Geçmesi Önleniyor
- 'Tedavilere rağmen kısırlığın sürdüğü ve sebebinin belirlenemediği durumlarda tüp bebek yönteminden faydalanıyoruz. Ayrıca, günümüzde, ailede bilinen bir genetik hastalık olduğunda, bunu ekarte etmek için de tüp bebek teknolojisini kullanmamız gerekebiliyor'
Önemli Araştırma: Zeytinyağı Tüketimi Ölüm Riskini Düşürüyor
Bilim insanları, zeytinyağı tüketiminin, Alzheimer, kalp hastalıkları, kanser gibi sebeplerden ölüm riskini düşürdüğünü ortaya koydu.
Soğuk algınlığı mı yoksa Alerji mi?
Hapşırma, burnunu çekme, öksürme - işte belirtilerinize neyin sebep olduğunu nasıl anlayacağınız.
Pankreas ve Prostat Kanseri Erken Tespit Edilebilecek
Pankreas kanseri, ABD’ de 2022'de tüm yeni kanser vakalarının %3,2'sini ve prostat kanseri %14,2'sini oluşturmaktadır.
Hipertansiyona Yeni Çözüm
Doktorlar, bir hormon bezindeki küçük nodülleri aydınlatmak ve bunları çıkararak yüksek tansiyonu tedavi etmek için yeni bir BT taraması türü kullandılar. Nodüller, yüksek tansiyonu olan yirmi kişiden birinde keşfedilir.
Kahve Karaciğer Yağlanmasına Çözüm mü?
Kahve, tip 2 diyabetli kişilerde karaciğer hastalığının şiddetini azaltabilir.
TURKOVAC Dönüm Noktası Olacak!
Türkiye Aşı Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ateş Kara, 'TURKOVAC, Türkiye'de aşı üretiminde altyapının oluşmasını, aşıları üretebilecek kişilerin tecrübe kazanmasını sağladı, bu yeni aşı çalışmalarına çok ciddi katkı sağlayacak.' dedi.
Tüyler Ürperten Keşif! Anne Karnındaki Çocuğa Kadar Ulaşabiliyor...
Bilim insanları yaptığı bir çalışmada şok eden bir gerçeği ortaya çıkardı. Yapılan çalışmaya göre eğer anne, hava kirliliği bulunan bir ortamdaysa havadaki partiküller rahimde bulunan bebeğe kadar ulaşabiliyor.
Ne Bypass Ne Anjiyo! Kalp Krizi Sonrası En İyi Tedavi Belli Oldu…
ABD'de yapılan bir araştırma, aşık olduğunuzda vücudumuz tarafından üretilen oksitosin hormonunun kalpteki hasarlı hücreleri onardığını ortaya çıkardı. Özellikle kalp krizi sonrası oluşan bu hasarlar, mutlu hissettiğimizde üretilen hormon sayesinde hızlı bir şekilde iyileşiyor.
Çok Önemli Covid-19 Araştırması! Hastalık Belirtisi Yıllar Sonra Ortaya Çıkıyor
Dünya çapında 6 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan corona virüsü salgınıyla ilgili ABD'de dikkat çekici bir araştırma yapıldı.
Bankaların Karı Astronomik, Sağlıkçıların promosyonu Komik!
Sağlık ve sosyal hizmet kolunda faaliyet gösteren YENİ SENDİKA, sağlık çalışanlarına ödenen banka promosyonlarının yeniden revize edilmesi beklentisinin tüm yönleriyle değerlendirilmesi amacıyla 21 Eylül 2022 Çarşamba günü YENİ SENDİKA Genel Merkezi’nde bir çalıştay düzenledi.
Prof. Dr. Aziz Sancar’dan, Beyin Kanseri Tedavisinde Önemli Buluş!
ABD’de yaşayan Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, laboratuvar deneylerinde çok sık kullanılan EdU adlı bir molekülün, özellikle beyin kanseri tedavisinde kullanılabileceğini keşfetti.
Kemoterapiye Göre Daha Kolay! Bu İlaç Kanser Hücrelerini Kendiliğinden Öldürüyor
Eskiden 'tedavi edilemez' denilen kanser hastalıkları yeni tip tedavi yöntemleri ile tamamen iyileştirilebilir hale geldi.
Türk Doktorları Dünya Literatürüne Girdi! Kalp Ritim Bozukluğunu…
Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Uslu ve ekibi, 41 yaşındaki hastalarını, ilaç tedavisinin yeterli gelmediği zorlu bir kalp ritim bozukluğundan dünya tıp literatürüne giren yöntemle kurtardı.
Kellik İçin Yeni Bir Tedavi! Bilim İnsanları Saç Dökülmesinin Nedenini Buldu
Yeni bir araştırmaya göre kelliğin tedavisi bulunmuş olabilir. Bir araştırma ekibi saç dökülmesine neden olan proteini keşfettiğini ve hatta bir kişinin saçını kaybettikten sonra tedavi edebileceklerini söylüyor.
Çok Önemli Araştırma! Koronavirüs Salgınının Merkez Üssü Belli Oldu
2019'un son aylarında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve 6 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan koronavirüs salgınının başlangıç noktasıyla ilgili dikkat çekici iki araştırmanın sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı.
İşte Kanser Tedavisinde ve Takibinde Umut Veren Güncel Gelişmeler
Genetik analizlerdeki duyarlılık ve seçiciliğin artması ile birlikte kanser tedavisinde ve takibinde güncel gelişmeler umut vermeye devam ediyor.
Kanser Tedavisinde İlk: Bütün Hastalar İyileşti
ABD’de kanser tedavisi üzerine yeni çalışma yayımlandı. 18 rektum (kalın bağırsak) kanseri üzerine yapılan araştırmada, altı ay boyunca üç haftada bir doz ilaç verilen katılımcıların tamamının hastalığının iyileştiği belirtildi.
Tıbba Damga Vuracak Çalışma! Sonsuz Gençlik Geliyor, Menopozu Bitirecek…
Prof. Dr. Kutluk Oktay, sağlıklı kadınlardan alınan yumurtalık dokusunun, menopoz sonrasında nakledilmesi ile kadınların istediği yaşta anne olmasını sağlayacak.
KATÜ'den MS Hastalığında Yeni Tedavi Umudu!
Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cavit Boz, yapılan araştırmalar ve yeni bilimsel gelişmeler ışığında Multipl Skleroz, yani MS hastalığının tedavisi olmayan, çaresiz bir hastalık olmadığını, geliştirilen yeni yöntemlerle tedavi edilebildiğini söyledi.
Bilim İnsanları Uyardı: Aynı Anda Covid-19 ve Gribe Yakalanmayın!
Lancet dergisinde yayımlanan yeni bir çalışma aynı anda hem gribe hem de Covid-19 yakalanan hastalarda solunum desteğine olan ihtiyacın 4 kat, ölüm riskinin ise 2,4 kat arttığını ortaya koydu. Araştırmacılar, bu nedenle Covid-19 aşılarının yanı sıra gribe karşı aşılanmanın önemine dikkat çekti.
4 Bin Virüs, Memeliler Arasında Yayılmasına Neden Oluyor!
Bilim insanları, küresel ısınmanın 2070'e kadar insanlar ve hayvanlar arasında 4 bin virüsün yayılmasına neden olacağı tespitinde bulundu.
Dikkat! Son Günlerde Çok Sık Görülmeye Başladı
Son günlerde enfeksiyon öncesi diyabet tanısı bulunmayan hastalarda diyabet belirtileri görülmeye başlandığı belirtildi.
İngiltere'de Kansere Yol Açabilen Yeni Mutasyon İmzaları Saptandı!
İngiltere'de bilim insanları, 12 binden fazla kanser hastasından alınan tümörleri analiz ederek kansere yol açabilen 58 yeni mutasyon imzası tespit etti.
Evde, Okulda, Restoranlarda Herkesin Öğrenmesi Gereken Bir Yöntem!
Acil Tıp Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Oğuztürk, 'Nefes borusunun tıkanması günlük yaşamda her an karşımıza çıkabilecek bir sorun. Bu durumda ne yapacağınızı bildiğinizde nefes alamayan kişinin hayatını rahatlıkla kurtarabilirsiniz.' dedi.
Bacakta Ağrı, Şişlik ve Gece Oluşan Kramplara Dikkat!
Kalp ve Damar Cerrahı Doç. Dr. Macit Bitargil, varis hastalığının, bacaklarda oluşan gece krampları, ağrı ve şişliklerle belirti verdiğini, hastanın bacağında genel bir rahatsızlık, ağırlık ve basınç hissinin baskın olduğunu belirtti.
İnsan Kanında Plastik Görülmesi Ne Anlama Geliyor?
Prof. Dr. Vethaak, 'Yüksek miktarda plastik partiküller evlerde, özellikle ev tozunda görülüyor. Bu nedenle mikroplastiklerin yiyecek ve içecekler üzerinde birikmesinin önüne geçilmesi kritik önemde' dedi.
Kovid-19 Hastalarında Ani Gelişen Görme Kayıplarıyla İlgili Çalışma Tıp Literatüründe
Prof. Dr. Ateş'in Kovid-19'un, göz damarlarında tıkanıklığa yol açıp ani görme kaybına neden olduğunu tespit ettiği araştırması tıp literatürüne girdi.
Mikroplasti Nedir? İnsan Kanında İlk Defa Rastlandı!
İnsan kan dolaşımında, ilk kez sağlığı tehdit eden mikroplastiklere rastlandı.
ABD’li Bilim Adamlarının Önemli Tavsiyesi: Kalp Sağlığınız İçin…
ABD’li bilim adamları, dikkat çeken bir araştırmaya imza attı. Çalışmada, karanlık bir ortamda uyumanın kalp ve şeker hastalığından koruduğu tespit edildi.
Türk Hekimlerin 'Kovid Sonrası Tedavisi' Dünyada Kabul Gördü
Prof. Dr. Altundağ ve ekibi tarafından Kovid-19 sendromu sonrası görülebilen, kokuları farklı algılama (parosmi) hastalığı için geliştirilen 'modifiye koku egzersizi tedavisi' dünya tıp literatürüne girdi.
Kovid Aşısı Kanser Hastalarında Antikor Oluşturuyor mu?
JAMA Onkoloji dergisinde önemli bir araştırma yayınlandı.
Kanserli Hücreleri Koklayarak Ayırt Edebiliyorlar
Fransa'da yapılan bir araştırma, Formica Fusca türü karıncaların, insanlardaki kanserli hücreleri koklayarak bulabildiğini ortaya koydu.
Grip veya Kovid-19 Aşısı Yaptırdıktan Sonra Ne Yapmak Gerekiyor?
Bilim insanları, grip veya Kovid-19 aşısı sonrası 90 dakikalık hafif-orta yoğunlukta egzersiz yapmanın vücudun antikor üretimini iyileştirilebileceğini ortaya koydu.
Dr. Esra Tasali’nin Araştırmasına Göre Günlük Kalori Alımını Azaltıyor!
Yeni araştırmaya göre, daha fazla uyumak fazla kilolardan kurtulmak için iyi bir yol olabilir.
Sağlık okuryazarı olun. Sağlıkta bilinç, hayat kurtarır!
Kategoriler
KİMDİR
GÜNCEL
NEDİR
TEKNOLOJİ
SAĞLIĞINIZ İÇİN
SAĞLIK TURİZMİ
DEONTOLOJİ
LİTERATÜR ÖZETİ
Yazarlar
Prof. Dr. İbrahim İKİZCELİ
Dr. Ecz. Ali Murat DUMAN
Musa AKAN
Doç. Dr. Fatih ÇAKMAK
Prof. Dr. Vefik ARICA
Uzm. Dr. Murat KOYUNCU
Doç. Dr. Türkan İKİZCELİ
Uzm. Dr. Seyit Ali KARAGÖZ
Öğr. Gör. Dr. Yonca Senem AKDENİZ
Ertunç MEGA
Foto Galeriler
Serebral Palsi Farkındalık Günü
Aşı Çalışmaları
Acil Akademik Tıp Kongresi
Sakarya Üniversitesi EKG Kursu
Brezilya'da Koronavirüs ile Yaşam
Hindistan
Brezilya'da Yaşam
Siyah Mantar Enfeksiyonu
izmir'de Aşı Kampanyası
Rusya'da Kovid-19
Video Galeriler
Kimlerden Sürüntü Alınacak?
Sağlıklı Beslenme ve Aromatik Bitkiler
Sağlık Endüstrileri Başkanlığından Beklentiler
Biyoistatistik Temel Kavramlar
Hastalık Belirtilerini Asla Google'da Arama
Sağlıkçılar
Türkiyede Doktor Olmak
Sağlıkçılar için...
Covid 19 şehitleri için...
Tüm Sağlık Çalışanlarına Şükranlarımızla!
Bize Ulaşın
Künye
2024© Bu sitenin tüm hakları saklıdır.
Bu sitede
SetuP Haber Yazılımı
kullanılmaktadır.
Haber Scripti
Haber Yazılımı