|
Ana Sayfa
|
Tüm Kategoriler
|
Foto Galeriler
|
Sitene Ekle
|
Yazarlar
|
Künye
|
Çocuk Sağlığı
İnmemiş Testislere Dikkat Edilmeli
İnmemiş testis hiç de nadir olmayan bir durumdur. Önemli olan çocuğun dikkatli bir şekilde yapılacak fizik muayenesi ile inmemiş testisi gözden kaçırmayarak aileyi bu konuda bilinçlendirmek ve tedavinin planlanmasıdır.
Deniz Güneş ve Çocuk
Deniz ve güneş altında olmak, çocukların susuz kalmasına neden olabilir, bu yüzden yeterli miktarda su içmelerini sağlamak gerekmektedir. Güneş gözlükleri, UV ışınlarından koruma sağlar ve uzun süre güneşe maruz kalan çocuklar için kullanımı önemlidir.
Çocuklarda Lösemi Belirtileri Nelerdir
Memorial Şişli ve Ataşehir Hastaneleri Pediatrik Hematoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Betül Tavil, lösemi ve tedavisi hakkında bilgi verdi.
Çocuklarda Kafa Travmaları
Yaz aylarının yaklaşması ve okulların tatil olması nedeniyle çocuk travmalarında artış meydana geliyor. Çocuklarda travma sonrası en çok etkilenen bölge ise hayati önemi olan baş bölgesinin olduğu vurgulanıyor.
Çocuğum Bronşit Olmuş
Eğer çocuğunuzda bronşit tanısı kondu ise doktorunuzun önerdiği tedaviyi takip etmek ve reçeteli ilaçları düzenli olarak vermek en önemli adımdır.
Çoğunuzun Ateşi mi Var?
Çocuğunuzda ateş varsa ve diğer semptomlarla birlikte devam ediyorsa, bir sağlık uzmanına başvurmanız önemlidir. Ateşin altında yatan nedeni belirlemek ve uygun tedaviyi başlatmak için bir doktorun görüşüne ihtiyaç vardır.
Kemik Ağrılarına Dikkat
Büyüme ağrıları çocuklarda normal olarak değerlendirilir. Ancak bazı durumlarda uzmana danışmak gerekebilir.
Bebekteki Göbek Fıtığı Doku Hasarına Neden Olabilir
Yenidoğan bebeklerin 5'te 1'inde göbek fıtığı görülebilir. Fıtığın çıkış yerinin büyüklüğü ve dışarı çıkan organların geri itilebilmesi önemli. Fıtık kesesi içindeki organlar geri itilemiyorsa ciddi bir durum olabilir.
Bebek Mamalarındaki Kurşun Miktarı Korkutuyor
FDA, işlenmiş bebek mamalarından ele aldı ve kutulanmış bebek mamalarındaki kurşun miktarının azalması için taslak hazırladı.
4,4 Saniyede Bir Çocuk Ölüyor
Birleşmiş Milletler Çocuk Ölümleri Tahmini Ajanslar Arası Grubu tarafından yayınlanan son tahminlere göre, 2021 yılında beşinci yaş günlerinden önce tahmini 5 milyon çocuk öldü ve 5-24 yaş arası 2,1 milyon çocuk ve genç hayatını kaybetti.
Sezaryen Astım Riskini Artırıyor
Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Akelma, doğum şekli sezaryene doğru kaydıkça çocukta alerjik hastalıkların daha sık görüldüğünü, astımın da bunlardan biri olduğunu bildirdi.
Çocuklarda Bu Hastalıklar Çok Arttı! İşte Çocuklarınızı Korumanın 10 Etkili Yolu
Sonbahar ile birlikte havaların soğuması, kapalı ortamlarda geçirilen zamanın artması ve okulların da açılmasıyla özellikle nezle, grip, farenjit ve bademcik enfeksiyonları sık görülmeye başlandı.
Oyun Deyip Geçmeyin! Ölümcül Tehlike…
Uzmanlar, oyunun heyecanından kaynaklanan adrenalin dalgalanmalarının ölümcül olabileceğini söyledi
Çocuklarda ve Bebeklerde İshal Nasıl Geçer?
Bebek ve çocuklarda görülen ishal hastalığının farklı birçok sebepleri olabilir. İshale neden olduğu bilinen en temel sebepler arasında diş çıkarma, enfeksiyon, yediği ve içti besinlere karşı alerji vardır.
Tüyler Ürperten Keşif! Anne Karnındaki Çocuğa Kadar Ulaşabiliyor...
Bilim insanları yaptığı bir çalışmada şok eden bir gerçeği ortaya çıkardı. Yapılan çalışmaya göre eğer anne, hava kirliliği bulunan bir ortamdaysa havadaki partiküller rahimde bulunan bebeğe kadar ulaşabiliyor.
Sağlıklı Çocukların Sırrı Bu Besinde! Bağışıklığı Çelik Gibi Yapıyor
Doğanın bize sunduğu mucizelerden biri olan kozalak sağlıklı çocukların sırrıdır. Mevsim geçişlerinde hastalıklara karşı çocukları koruyup, bağışıklık sistemini çelik gibi yapıyor. Genellikle şurup formunda tüketilmesi tavsiye ediliyor. Peki kozalak şurubunun faydaları nelerdir?
İşte Demir Eksikliği ve Kansızlıkla Savaşan Besinler
Türkiye’de demir yetersizliği anemisi görülme sıklığı giderek artıyor. Kansızlık özellikle çocuklarda, gebe ve emzikli kadınlarda sıklıkla ortaya çıkıyor.
Dikkat! Oğlunuz Ergenlik Döneminde İse…
Psikolojik ve fiziksel değişimlerin bir arada yaşandığı ergenlik dönemi, hem çocuklar hem de ebeveynleri için zorlayıcı olabiliyor. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Evren Işık, özellikle erkek çocuk anne babalarının bu dönemde dikkat etmeleri gerekenler konusunda önemli uyarılarda bulundu.
Her 10 Genç Kızdan Birinde Görülüyor! Skolyoza Dikkat…
Son dönemde her 10 genç kızdan birinde skolyoz, yani omurga eğriliği görülüyor. Uzmanlar, eğriliğin sebebi bilinmese de ailevi eğilimin söz konusu olduğunu söylüyor.
Uzmanlardan Önemli Uyarı! Çocuğunuz Sürekli Hastalanıyorsa…
Çocuklarda bağışıklık sistemini güçlendirmek için antioksidanlar açısından zengin beslenme gerekiyor. Özellikle sürekli hastalanan çocuklar için uzmanlar, çocuklarda bağışıklık sistemini güçlendiren vitamin, mineral içeren meyve ve sebzeleri önerdi.
Dikkat! O Belirtiler Çocuklarda Epilepsi Anlamına Geliyor
Epilepsinin havale geçirme ya da sara hastalığı olarak da bilindiğini belirten uzmanlar, çocuklarda epilepsi belirtilerinin kasılma, morarma ve dalma olabileceğini söyledi. Ateşle ortaya çıkan epilepsiyle ilgili detaylar haberimizde...
Dikkat! Bunu Yapmayın, Çocuklarda Cilt Kanserine Neden Olabilir
Çocukların yaz aylarında yaşayabileceği sağlık sorunlarına karşı uyaran Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Zeynep Cerit, havuz ve denizin sık kullanıldığı bu dönemde çocuklarda güneş yanığı, ishal, burun kanaması, isilik gibi sağlık sorunları görülebileceğini söyleyerek, önlemleri sıraladı
Dikkat, Görülme Sıklığı Arttı! Spesifik Tedavisi ve Aşısı Yok! Görünmeyen Tehlike…
El, ayak, ağız hastalığı 10 yaş altı çocuklarda sık görülen bulaşıcı bir hastalık. İştahsızlık, kırgınlık, yüksek ateş ve boğaz ağrısı gibi belirtilerle başlayan bu hastalık ayak tabanı ve avuç içinde de kırmızı döküntüler oluşturur.
Dikkat! Bu Yiyecekler Çocuklarda Zeka Geriliğine Neden Oluyor!
Çocuklarda zeka geriliğine tüketilen besinler neden olabiliyor. Uzun süre ekran başında olmak, kızartılmış ve palet ürünlerle beslenmek zekayı olumsuz etkiliyor. İşte çocukların beyinsel işlevine dair önemli detaylar...
Gençlerde İltihaplı Bağırsak Hastalıkları'nda Artış Var!
Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Karakan, Türkiye'de kötü beslenmenin etkisiyle özellikle 15-25 yaş aralığındaki gençlerde, inflamatuvar bağırsak hastalıklarının görülme oranının arttığını söyledi.
Soğuk Havale Hangi Hasarlara Neden Oluyor, Belirtileri Nelerdir?
Hiç kuşkusuz hayatta en değer verdiğimiz çocuklarımızın taşıyamayacağı ağırlıkları yüklenmesi, hastalıklarla mücadele etmesi hiç yüz yüze gelmek istemediğimiz olayların başında geliyor.
Çocuklarda Tekrarlayan Enfeksiyonlar Neyin Habercisi?
Çocukta tekrarlayan enfeksiyonlar birinci derece bağışıklık yetmezliği belirtisi olabilir!
Çocukluk Çağı Beyin Tümörlerine Dikkat!
Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatri Beyin ve Sinir Cerrahı Prof. Dr. Börcek 'Çocukluk çağı beyin tümörleri her yaşta görülebilir. Ailenin çocuktaki değişiklikleri iyi gözlemlemesiyle erken teşhis konması son derece önemlidir' dedi.
Çocuklarda Görülen Belirtiler Kalp Hastalıklarına İşaret Ediyor!
Prof. Dr. Ergün Çil, çocuklarda hızlı nefes alma, kalbin hızlı atması, üstünü değiştirecek kadar aşırı terleme, beklenen düzeyde kilo alamama gibi durumların kalp hastalıklarının belirtileri olabileceği uyarısında bulundu.
Gözde Arpacık Sorununu Yaşayanlara Önemli Uyarı
- 'Gözdeki arpacığı ovuşturmak ve sıkmak enfeksiyonu yayar. Bu yüzden arpacığa hekim kontrolünde tedavi uygulamak gerekir'
5 Yaş Üstü Çocuklarda Gece Alt Islatmanın Nedenleri Nelerdir?
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serdar Tekgül, 5 yaş üzerindeki çocukların gece alt ıslatmasının tuvalet eğitimi eksikliğiyle ilgili olmadığını vurguladı.
Yüksek Ses Hangi Sorunlara Neden Oluyor?
- 'Yüksek sese maruz kalma, menenjit, kafa travması ve ototoksik ilaç kullanımı yetişkinlerde işitme kaybına neden oluyor'
Elektronik Cihaz Kullanan Çocuklar İçin Önemli Uyarı!
- 'Uyku kalitesi kötü olan çocukların yüzde 47'si kabız olup, bu çocuklarda uyku kalitesi normal olanlara kıyasla belirgin seviyede daha fazla kabızlık saptandı'
Doç. Dr. Sevil Karaman: Bebeklerde gözlere dikkat!
- 'Bebeğiniz doğduktan en az 3 ay sonra sizinle göz teması kurabilir. İlk 5’inci ayda el-göz koordinasyonu için kitaplardan faydalanabilirsiniz. Bebeğinizle konuşmayı ve gördüğünüz şeyleri işaret etmeyi alışkanlık haline getirin.
Diyabetli Çocukların Parmağı Artık Acımayacak
- 'İmzaladığımız protokolle ilimizdeki 157 çocuğumuza sensörlü ölçüm cihazı vereceğiz. Artık evlatlarımızın ellerine değil, yüreklerine dokunacağız'
Ağızda, Boğazda, Dudaklarda Ödem ve Kaşıntıyla Başlıyor
- “Susam veya tahin tüketimiyle ağız, boğaz ya da dudaklarda hafif ödem ve şişliğin eşlik ettiği kaşıntı, yanma ya da karıncalanma hissi olabilir'
Çocukların Beslenme Alışkanlığı İleriki Yaşamını Ne Kadar Etkiliyor?
Prof. Dr. Ayşe Merve Usta, 'Yemek hiçbir zaman ödül olmamalı. Çocuğa ödül olarak 'yemek, şeker, çikolata vereceğim' denmemeli. Hazır gıdalar, şekerler, hızlı yemek obeziteyi tetikliyor.' dedi.
İşte Uzmanından Anne Sütünü Artıracak Öneriler
- 'Koruyucu ve güçlendirici eşsiz özelliklere sahip anne sütünün nasıl arttırılacağı endişesini anneler çok sık yaşıyor. En iyi süt arttırıcı yöntem bebeğin istedikçe emzirilmesi, saat tutulmadan emzirilmesi ve en az 10 ile 15 dakika memede tutulmasıdır'
Prematüre Bebeklerin Hayata Tutunma Şansları Nasıl Artıyor?
- 'Prematüre bebeklerin çok iyi yoğun bakım ünitelerinde ve uzman yenidoğan hekiminin olduğu yerlerde doğmaları çok önemli.
Sağlık Bakanlığından Yenidoğan Bebekler İçin Genelge Hazırlandı
- Düşük doğum ağırlıklı bebeklerde K vitamini uygulama dozları yeniden düzenlendi, K vitaminin temini ve sürekliliğinin sağlanmasına ilişkin talimatlar paylaşıldı
Çocuklarda Hangi Vitamin Ne Zaman Kullanılmalı?
Prof. Dr. Vefik Arıca, ailelerin çocukları için hekime danışmadan ezbere vitamin alabildiğini belirterek, gerekli tetkikler yapıldıktan ve hangi vitamin eksikliği varsa tespit edildikten sonra takviye alınmasını önerdi.
Çocukları Beslenmesine Dikkat Edin
Paketli hazır ürünler katkı maddesi ve gıda boyası içerdiği için alerjik reaksiyonların yanı sıra, ileriki dönemde kalp ve damar, diyabet, mide ve bağırsak hastalıklarına, hormon bozukluklarına neden olabilir.
Çocukları Aşıları Aksatılmamalı
Türkiye aşılama programında pnömokok aşısı bebeklikten itibaren uygulanıyor. Herhangi bir nedenle bu aşıyı olmamış çocuklarda pnömokok aşısı da yapılmalı.
Bebeklerdeki Şaşılığa Dikkat
Şaşılık hayatın ilk 6 ayında küçük oranlarda, hafif formlarında tüm sağlıklı çocuklarda görülebilir ancak 6'ncı aydan sonraki şaşılıklar dikkatle ele alınması gereken önemli tablolardır.
İşitme Kusurunda Erken Tanı Önemli
Sağlık Bakanlığı'nın yeni doğan işitme taraması programı ile implant ameliyatı 1 yaşa kadar düştü. Erken işitme ve erken rehabilitasyonda bu çocuklar yaşıtları gibi dil gelişimi gösteriyor.
Çocukların Eğitim Döneminde, Tüketimi Önemli Rol Oynuyor
- Prof. Dr. Emine Nur Tozan, salgının etkisinin devam ettiği bu günlerde, okul çağındaki çocuklar için doğru beslenmenin büyük önem taşıdığına dikkati çekti.
Salgın ve Çocuklar Üzerinde Bıraktığı Etki
Dijital ekranların çocukların yaşamının ve eğitiminin önemli bir parçasını oluşturduğu için kullanımından kaçınmak çok mümkün değil. Bu nedenle doğru kullanım ve düzenli göz muayenelerine özen gösterilmesi gerekiyor.
Çocuklarda Lenf Bezi Büyümesine Dikkat
Boyun, koltuk altı, kasık, göğüs ve karın bölgesindeki fasulye şeklindeki lenf bezelerinde fındıktan daha büyük ele gelen topak sertlikler varsa vakit kaybetmeden çocuk doktoruna başvurun.
Güncel Sağlık Haberleri
Kategoriler
KİMDİR
GÜNCEL
NEDİR
TEKNOLOJİ
SAĞLIĞINIZ İÇİN
SAĞLIK TURİZMİ
DEONTOLOJİ
LİTERATÜR ÖZETİ
Yazarlar
Prof. Dr. İbrahim İKİZCELİ
Dr. Ecz. Ali Murat DUMAN
Musa AKAN
Doç. Dr. Fatih ÇAKMAK
Prof. Dr. Vefik ARICA
Uzm. Dr. Murat KOYUNCU
Doç. Dr. Türkan İKİZCELİ
Uzm. Dr. Seyit Ali KARAGÖZ
Öğr. Gör. Dr. Yonca Senem AKDENİZ
Ertunç MEGA
Foto Galeriler
Serebral Palsi Farkındalık Günü
Aşı Çalışmaları
Acil Akademik Tıp Kongresi
Sakarya Üniversitesi EKG Kursu
Brezilya'da Koronavirüs ile Yaşam
Hindistan
Brezilya'da Yaşam
Siyah Mantar Enfeksiyonu
izmir'de Aşı Kampanyası
Rusya'da Kovid-19
Video Galeriler
Kimlerden Sürüntü Alınacak?
Sağlıklı Beslenme ve Aromatik Bitkiler
Sağlık Endüstrileri Başkanlığından Beklentiler
Biyoistatistik Temel Kavramlar
Hastalık Belirtilerini Asla Google'da Arama
Sağlıkçılar
Türkiyede Doktor Olmak
Sağlıkçılar için...
Covid 19 şehitleri için...
Tüm Sağlık Çalışanlarına Şükranlarımızla!
Bize Ulaşın
Künye
2024© Bu sitenin tüm hakları saklıdır.
Bu sitede
SetuP Haber Yazılımı
kullanılmaktadır.
Haber Scripti
Haber Yazılımı