|
Ana Sayfa
|
Tüm Kategoriler
|
Foto Galeriler
|
Sitene Ekle
|
Yazarlar
|
Künye
|
Ruh Sağlığı
Yeni Anksiyete Hilesi: Buz Terapisi İşe Yarıyor mu?
TikTok ve Instagram’da viral olan bir yönteme göre, boynunuzun arkasına buz koymak anksiyeteyi anında durdurabiliyor. Bu iddianın doğruluğunu anlamak için uzmanlara danışıldı.
Ergenlik Döneminde Erkek Çocuklar İçin Uyarı
Ergenlik döneminin hem fiziksel hem de psikolojik değişimlerle zorlu bir süreç olduğunu belirten Üroloji Uzmanı Op. Dr. Evren Işık, özellikle erkek çocuklarının bu dönemde dikkat edilmesi gerekenler hakkında önemli uyarılarda bulundu.
Bağımlılık ve Psikotik Risk: Akıllı Telefon
Akıllı telefon kullanımı ile ilgili yeni bulgular ortaya çıkıyor
Depresyon Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Depresyon bozuklukları birçok farklı insan türünü etkilemektedir; zihinsel sağlık sorunlarının yanı sıra depresyonun yetişkinlerde ve özellikle yaşlı nüfusta artması beklenmektedir.
Müzik Makamlarının Sağlığımıza Etkileri
Türk musikisi makamlarının insan üzerinde fiziki, psikolojik, duygusal etkileri olduğu yaklaşık bin yıldan beri düşünülmektedir.
Önemsiz Deyip Geçmeyin Felç Geçiriyor Olabilirsiniz! İşte Felcin İlk Belirtileri
Çok ciddi ve geri döndürülemez hasarlara neden olabilen bir hastalık olan felcin nasıl önleneceği ve belirtilerinin nasıl tanınacağını biliyor musunuz? İşte dikkat edilmesi gereken noktalar...
Uzmanından Önemli Uyarı! Kadınlarda 4 Kat Fazla Görülüyor
Halk arasında bahar depresyonu olarak bilinen mevsimsel duygu durum bozukluğuna dikkat çeken uzmanı, “Sonbahar-kış aylarında vücuda güneş ışınlarının alınmasının azalması sonucu beynin bazı bölgeleri uyarılmadığında serotonin hormonunda azalma, melatonin hormonunda ise artış görülür.
Dikkat! Sürekli Uyku Hali ve Yorgunluk Varsa?
Mevsim geçişlerinde vücutta meydana gelen hormon değişimleriyle bahar yorgunluğunun ortaya çıkabileceğini belirten Dr. Batı, uzun süren belirtilerde mutlaka doktora başvurulmasını söyledi.
Koronavirüsten Sonra Şimdi de Ruhsal Pandemi mi Başlıyor!
Kovid süresinde insanlarda temizlik, depresyon, stres, kaygı ve obsesif bozuklukların arttığını belirten Doç. Dr. Memduha Aydın, salgından 2.5 yıl sonra ruhsal pandeminin başladığını belirtti.
Sakın Bunu Yapmayın, Ruh Sağlığınızı Bozuyor!
Bağırsaklar beyindeki serotonin fabrikası gibi çalışıyor. Beynin yakıtını bağırsak hazırlıyor. Bağırsaktaki mikrobiyata bozulduğu için de beyne yanlış yakıt gidiyor, ruh sağlığı bozuluyor.
Hafızayı Geliştirmek İçin Basit Yöntemler Nelerdir?
Bazı insanlar en ufak şeyleri bile unuturlar. İşte hafızayı geliştirmek için basit ama etkili yöntemler.
İşte Migreni Hafifleten Müzik Türü!
- Bilim insanları günde 20 dakika düzenli olarak müzik dinlemenin migren ve baş ağrılarını hafiflettiğini ortaya koydu.
Genç Erişkin Çağda Daha Sık Görülüyor
Tedaviye geç başlandığında ise bu atakların engelliliğe kadar varabilecek sonuçlara neden olabileceğine işaret edildi.
Sonbaharda Depresyona Girebilirsiniz
Sonbahar depresyonunun belirtilerinin çoğunu iki haftayı aşkın süredir yaşıyorsanız profesyonel anlamda bir destek almanız gerekebilir.
Stres Kırık Kalp Sendromuna Neden Olabilir
Aşırı stres ve üzüntü sonrası kalp kasının ani zayıflaması ile gelişen 'kırık kalp sendromu' ölümcül olabiliyor.
Salgın ve Çocuklar Üzerinde Bıraktığı Etki
Dijital ekranların çocukların yaşamının ve eğitiminin önemli bir parçasını oluşturduğu için kullanımından kaçınmak çok mümkün değil. Bu nedenle doğru kullanım ve düzenli göz muayenelerine özen gösterilmesi gerekiyor.
Ergenlerde Anksiyete Olabilir
Evde kalmak ergenleri sosyal açıdan zorlarken, saldırgan, yıkıcı dürtülerle baş başa kalmalarına sebep oluyor.
Aile İçi Tartışmalar Çocuğunuzu Etkiler
Nöroloji uzmanından 'Aile içi olumsuzluklar çocuklarda gece uyanmasına neden olabilir' uyarısı.
İnternet ve Çocuk Psikolojisi
Ekranlar ve internet, kişilerin kendini yatıştırma aracı haline gelmiştir. Bu durum, sosyal ve duygusal açıdan gelişmekte ve olgunlaşmakta olan çocuklar için büyük bir risk oluşturmaktadır.
Zorbalığa Uğrayan Gençler Şiddete Daha Meyilli
İngiltere'de yapılan bir araştırma, zorbalığa uğrayan gençlerin daha fazla şiddet hayali kurduğunu gösterdi.
Kovid-19 Çocukların Okuldaki Başarısını Düşürüyor
Beyin Sağlığı ve Hasta Derneği Başkanı Prof. Dr. Uludüz,'Kovid-19'un nörolojik etkilerinin çocukları da etkileyebileceği, yetişkinlere benzer şekilde dikkat dağınıklığı, zihin bulanıklığı gibi şikayetlerinin olduğunu bazı çalışmalar not ediyor.'dedi.
Korona Depresyona Sebep Oluyor
Ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanından 'Kovid-19 korkusu depresyona sebep oluyor' uyarısı
Salgın Gençleri ve Çiftleri Olumsuz Etkiliyor
Hollanda'da yeni tip koronovirüs salgının, gençlerde yalnızlık hissini artırdığı ve çiftlerin ruh sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri sebebiyle insanların daha fazla sağlık harcamalarında bulunduğunu açıklandı.
Mutlu Bir Çocukluk, İyi Bir Ruh Sağlığının Garantisi Olmayabilir
Avustralya'da yürütülen bir araştırmada, mutlu ve güvenli çocukluk geçirmenin, yetişkinlik döneminde iyi bir ruh sağlığının garantisi olmayabileceği belirtildi.
Çağın Hastalığı Tükenmişlik Sendromu
Cihan, yaşam kalitesini ciddi derecede bozan fibromiyaljinin; 'tükenmişlik sendromu', 'kronik ağrı sendromu' ve 'kronik yorgunluk sendromu' olarak da tanımlanabileceğini söyledi.
Uzman Psikolog Elif Güneş İle Din Psikolojisi Üzerine Söyleşi
Din psikolojisi insan hayatının sağlıklı ve dengeli sürdürülmesine, bilimsel yönden araştırarak katkıda bulunur. Aynı zamanda çeşitli psikolojik rahatsızlık ya da bunalımlar yaşayan kişilerin tedavisinde iyileştirici etkisi üzerine de araştırmalar yaparak bilimsel veriler ortaya koyar
Karantina ve Çocuk
Salgınla mücadele konusunda onlara düşen görevleri adım adım öğretin. Örneğin, ellerin 20 sn. süreliğine sabunla yıkamayı göstererek öğretmek gibi.
Yalnızlık Hayal Gücünü Geliştiriyor
Yalnız olmanın, beynin hayal gücüyle ilgili kısımlarının gelişimine katkıda bulunduğu tespit edildi.
Koronavirüs Kaygısından Kurtulma Yöntemleri
Tüm dünya ülkelerinin mücadele ettiği koronavirüs salgını insanların sağlığını, yaşam tarzını, ekonomik ve sosyal yaşantısını oldukça etkiledi. Vaka sayılarındaki değişimler yeni kısıtlamaları gündeme getirirken, hastalığın getirdiği riskler sebebiyle tedirginlikler arttı.
Hayvanlara Eziyet Etmenin Teorik Temelinde Toplumsal İlgi Açlığı Yatıyor
İHÜ Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölüm Başkanı Bulut, 'Hayvanlara eziyet çektirme konusunda yaygın olan teorilerden biri toplumdan yeterince ilgi göremeyen kişilerin, topluma karşı hissettikleri öfkeyi yansıtmalarıdır.' dedi.
Kronik Can Sıkıntısı Uyarısı
Medicana International İstanbul Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Tiryaki 'Kronik can sıkıntısı boşluk anlamsızlık yaşantısı kişiyi hayattan kopartan bir zihinsel konum olması ile ciddi bir konudur. Kesinlikle bir uzmana danışmak en uygun yaklaşımdır' dedi
Depresyon Kovid-19 salgını döneminde üç kat arttı
Depresyon ve kaygı bozukluğunun, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla üç kat arttığı saptandı.
Üstün Zekalı Bireylerde Yüksek Beklenti Başarısızlığa Sebep Olabilir
Doç. Dr. Taşcılar, üstün zekalı bireylerde yüksek beklentinin başarısızlık sendromuna neden olabileceğini belirterek, bu durumdaki öğrencilerin zamanla öğrenmeye ve okula karşı ilgilerinin kaybolabileceğini söyledi.
Teknoloji Unutkanlık ve Depresyona Neden Oluyor
Nöroloji Uzmanı Dr. Sevinç Ümit: Unutkanlık probleminin gençlerde görülmesinin en büyük nedenlerinden olan bilgisayar ve telefon gibi teknolojik aletlerin kullanımının sınırlandırılması ile unutkanlık probleminin bir miktar önüne geçilebileceği düşünülüyor.
Karantina Uygulamaları Toplumsal Ruh Sağlığını Bozdu
İngiltere'de yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle 19 milyon yetişkin 'yüksek kaygı bozukluğu' yaşıyor.
Depresyon Unutkanlık Yapıyor
Prof. Dr. Lütfü Hanoğlu: Vitamin eksiklikleri, hormon problemleri, depresyon ve benzeri ruhsal sorunlar, kronik nörolojik sorunlar sebebiyle unutkanlık ve dikkat eksikliği ortaya çıkabilir.
Pandemide Yaşam
Doç. Dr. Naz Berfu Akbaş: Aynı zamanda böyle belirsizliğin ve kaygının yüksek olduğu dönemlerde yanlış karar verme olasılığı artar. Bu nedenle önemli kararlar almamak aslında en iyi seçenektir.
Koronaterapi Eğitimi
Dr. Öğretim Üyesi Ömer Akgül: Uzaktan eğitim alan meslektaşlarımız aynı zamanda uzaktan psikolojik danışmanlık hizmeti de vermektedirler. Vatandaşlarımız yalnız değildir. Psikolojik destek ihtiyacı olan vatandaşlarımıza da online terapi hizmetleri vermekteyiz.
Stresten Uzak Dur
Psikolog Dr. Nilgün Avunduk Öcal: Olayların hızla değişip geliştiği zamanlarda her şeyi, her an takip etmek zorunda değiliz. Kendimizi her küçük ayrıntıyı bilmemize gerek olmadığına ikna edelim ve bu belirsizlik içinde rahat olmaya çalışalım.
Salgın Sonrası Psiko-Sosyal Destek Sağlanmalı
Prof. Dr. Vedat Işıkhan: Salgının bulaşıcılığı azaldıkça psikolojik yakınmalar da paralel olarak azalacaktır. Bunun için sağlık çalışanları başta olmak üzere psiko-sosyal ekibe de önemli sorumluluklar düşmektedir.
Koronavirüs Stresi Çocuklara da Yansıyor
Psikolog Yasemin Kamalı: Koronavirüs ve yaşananlar ile alakalı çocuğunuza resim çizdirebilir ve ruh hallerine yansıyanları görebilirsiniz. İçinde bulunduğumuz bu olağandışı dönemde çocuğunuz da gönüllüyse yönlendirmeli oyunlar oynayabilirsiniz.
Koronavirüsü Takıntı Haline Getirmeyin
Prof. Dr. Hüsnü Erkmen: Yeni tip koronavirüs salgını için bireysel tedbirlerin mutlaka titizlikle alınması çok önemli ancak bunların mantık dışı takıntılar haline getirilmemesi gerekiyor.
Psikolojik Dayanıklılığınızı Yüksek Tutun
Kaygı ile birlikte gelen stres ve depresyondan uzak kalmak için ise psikolojik dayanıklılığın artırılması gerekiyor. Birlikte olmak için yüz yüze olmamız gerekmiyor.
Koronavirüs Korkusu: Koronafobi
Prof. Dr. Tarhan, 'Solunum tepkisi vermeyen kişilerden kaçınmak, solunum belirtisi vermeyen kişilerin yanında maske takmak, böyle bir durumda tamamen sosyal teması kesmek. Bu üç belirti varsa koronafobi başlamış diyebiliriz.' dedi.
Meyve ve Sebze Tüketimi Kaygıyı Azaltıyor
Kanada'da yürütülen kapsamlı araştırmada, yaşları 45 ila 85 arasında değişen yaklaşık 27 bin kişinin sağlık verileri ve beslenme alışkanlıkları incelendi.
Alkol ve Tütün Kullanımı Madde Bağımlılığına Neden Oluyor
Avusturya'nın başkenti Viyana'daki Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında 'Uluslararası Uyuşturucu Kontrol Kurulu 2019 Faaliyet Raporu' açıklandı.
Çocukları Medyatik Yapmak Doğru mu?
Dernek Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ömer Akgül: 'Üstün yetenekli ya da değil çocuğun medyatikleştirilmeden doğru uzmana yönlendirilmesi, hassas bir konudur'
Ruh Sağlığı Derneğinden Uyarı; Küresel Korku Salgınına Dikkat
Dernek Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ömer Akgül: Ruh Sağlığı Derneği olarak bu küresel virüs ve korku salgınına karşı teyakkuzdayız. Beden sağlığımız gibi ruh sağlığımızı güçlü tutarsak, birlikteliğimize ne kadar özenirsek bu tür kitlesel tehditlerden daha az etkileniriz.
Sağlık okuryazarı olun. Sağlıkta bilinç, hayat kurtarır!
Kategoriler
KİMDİR
GÜNCEL
NEDİR
TEKNOLOJİ
SAĞLIĞINIZ İÇİN
SAĞLIK TURİZMİ
DEONTOLOJİ
LİTERATÜR ÖZETİ
Yazarlar
Prof. Dr. İbrahim İKİZCELİ
Dr. Ecz. Ali Murat DUMAN
Musa AKAN
Doç. Dr. Fatih ÇAKMAK
Prof. Dr. Vefik ARICA
Uzm. Dr. Murat KOYUNCU
Doç. Dr. Türkan İKİZCELİ
Uzm. Dr. Seyit Ali KARAGÖZ
Öğr. Gör. Dr. Yonca Senem AKDENİZ
Ertunç MEGA
Foto Galeriler
Serebral Palsi Farkındalık Günü
Aşı Çalışmaları
Acil Akademik Tıp Kongresi
Sakarya Üniversitesi EKG Kursu
Brezilya'da Koronavirüs ile Yaşam
Hindistan
Brezilya'da Yaşam
Siyah Mantar Enfeksiyonu
izmir'de Aşı Kampanyası
Rusya'da Kovid-19
Video Galeriler
Kimlerden Sürüntü Alınacak?
Sağlıklı Beslenme ve Aromatik Bitkiler
Sağlık Endüstrileri Başkanlığından Beklentiler
Biyoistatistik Temel Kavramlar
Hastalık Belirtilerini Asla Google'da Arama
Sağlıkçılar
Türkiyede Doktor Olmak
Sağlıkçılar için...
Covid 19 şehitleri için...
Tüm Sağlık Çalışanlarına Şükranlarımızla!
Bize Ulaşın
Künye
2025© Bu sitenin tüm hakları saklıdır.
Bu sitede
SetuP Haber Yazılımı
kullanılmaktadır.
Haber Scripti
Haber Yazılımı