|
Ana Sayfa
|
Tüm Kategoriler
|
Foto Galeriler
|
Sitene Ekle
|
Yazarlar
|
Künye
|
Sağlığınız İçin
Karantinada Doğru ve Dengeli Beslenme Önemli
Doç. Dr. Erdal Polat, karantina sürecinde bağışıklık sistemini doğru beslenme ile desteklemek gerektiğini belirterek, 'Bu süreçte proteinden zengin, karbonhidrattan fakir dengeli bir şekilde beslenilmesini önermekteyiz.' dedi.
Beyin Hasarından Kaynaklı Koku Kaybına Çözüm
Kulak Burun Boğaz, Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Altundağ ve ekibi travmatik beyin hasarı sonrası oluşabilen koku kaybında, travmanın derecesine göre tedaviye yanıtı belirleyecek 'Takip Skor Sistemi'ni geliştirdi.
Kızartılmış Besinler Kalp Hastalığı Riskini Artırabilir
Kızartılmış gıda tüketiminin, kalp hastalığı riskini artırabileceği bildirildi.
Her 7 Kişiden 1'i Kalp Krizi Riskiyle Karşı Karşıya
Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Zehir, günümüzde her 7 kişiden 1'inin kalp krizi riskiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, 'Sağlıksız beslenme ve sigara tüketiminin artması nedeniyle gençlerde de kalp krizi sıklığı artıyor.' dedi.
Rahim Kanserinde Erken Tanı Hayat Kurtarıyor
Prof. Dr. Öge, özellikle 51 ila 60 yaş arasındaki kadınlarda artan rahim iç zarı kalınlıklarının kanser riski taşıyabileceğini belirterek, şikayeti olan hastaların muhakkak doktora gitmesini önerdi
Kalp ve Akciğerin Güçlenmesi İçin Egzersiz Tavsiyesi
Medipol Mega Üniversite Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bölümü'nden Doç. Dr. Didem Sezgin Özcan: 'Özellikle aerobik egzersizler, kalbinizi güçlendirip akciğer kapasitenizi artırarak kondisyonunuzda artış sağlar'
Uzmanından Kar Soğuğu Kalp Krizini Tetikleyebilir Uyarısı
'Soğuk hava yüzünden kalbin iş yükünün artması kalp krizine neden olabilir. Özellikle kalp hastalığı geçirmiş, stenti, balonu, yetmezliği veya aritmisi olanlar soğuk havada dışarı çıkmasın, sabah ve akşam ayazından sakınsın'
Sedef Hastalığı Kalbi Vurabilir
Sedef hastası olmayan insanlarla karşılaştırıldığında sedef hastalarında kalp ve damar sisteminde de birtakım hastalıkların sıkça görüldüğünü biliyoruz.
Otizmli Çocukların Annelerinde Metabolit Seviyeleri Farklılıklar Gösteriyor
Otizmli çocukların annelerinin metabolizmalarının ürettiği metabolit maddesinin, normal çocukların annelerine göre farklı seviyelerde olduğu tespit edildi.
Uzmanlardan Emziren Anneler için Aşı Açıklaması
Medipol Mega Üniversite Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü'nden Prof. Dr. Nalan Karabayır: - 'Aşı bileşenlerinin anne sütüne geçme olasılığının düşük olduğu, geçse bile sindirim sisteminde aşı proteinlerinin parçalanarak bebeği etkilemeyeceği düşünülüyor'
Uzmanlar 'Göz Migrenine' Karşı Uyardı
'Göz migrenin mutlaka göz doktoru ve nörolog tarafından değerlendirilmesi gerekiyor. Sorunun altında göz migrenini tetikleyen ciddi hastalık bulunabilir'
Yeni Yılda, Sigarayı Bırakıp Sağlıklı Hayata Adım At
Doç. Dr. Güzin Zeren Öztürk, yeni yılda sağlıklı hayata adım atmak için sigarayı bırakma kararının yerinde bir davranış olacağını söyledi.
Vücut Kütle İndeksi'ni Öğrenme Çağrısı
'Son araştırmalar, fazla kilolu veya obeziteli bireylerin normal kilolu hastalara göre Kovid-19 sürecinde daha fazla risk altında bulunduğunu gösteriyor. Kovid-19 nedeniyle evde uzun süre geçirilmesi de obezite artışına neden oluyor'
Doğru Nefes Alımı Yaşam Kalitesini Yükseltiyor
'Yapılan çalışmalarda dakikada 6 nefes almanın hem sağlık açısından hem psikolojik ve fiziksel sağlık açısından çok olumlu etkileri olduğu ortaya konmuş durumda. Nefes almaya göre nefes vermenin daha uzun sürmesi, solunumun ana odağını karından göğse doğru kaydırmak çok önemli'
Türkiye'de SMA Tedavisine Devlet Desteği Gelişmiş Ülkelerle Aynı
Türkiye, spinal musküler atrofi hastalığına karşı dünyada sağlık kurumlarınca onaylanan ve belirli düzeyde etkinliği bilinen ilaçları devlet desteğiyle hastalara sağlıyor.
Kovid-19 Ağızda Çeşitli Yaralara Neden Oluyor
Eskişehir ve Ankara'da görevli Kulak Burun Boğaz uzmanlarından oluşan 3 kişilik ekibin yaptığı araştırmada, yeni tip koronavirüse yol açan viral enfeksiyonun, dil, yanak ve damakta yaralar oluşturduğu belirlendi.
Pakistan’da Çocuk Felcine Karşı İlk Aşı Kampanyası
Pakistan’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen çocuk felcine karşı başlatılan kampanya kapsamında 40 milyon çocuğun aşılanması hedefleniyor.
İnme Nedenli Ölümler Arttı
Az tuzlu, yağdan fakir, bol sebze ve meyvenin tüketildiği Akdeniz diyetine ağırlık verin. Başka birçok hastalık için de önemli bir risk faktörü olan alkol ve sigara alışkanlıklarını sonlandırmak önemlidir.
Uykunuzu Bölmeyin
Bir tane 6 saatlik uykuyla iki tane 3'er saatlik uyku, birbirine eş değer değildir.
Aşırı Doz D Vitamini Kullanımına Dikkat
Salgın sürecinde bağışıklığı güçlü tutmak adına bilinçsizce vitaminler ve özellikle D vitamini ile gıda takviyeleri kontrolsüzce kullanılmaya başlandı.
Çağın Hastalığı Tükenmişlik Sendromu
Cihan, yaşam kalitesini ciddi derecede bozan fibromiyaljinin; 'tükenmişlik sendromu', 'kronik ağrı sendromu' ve 'kronik yorgunluk sendromu' olarak da tanımlanabileceğini söyledi.
Ses Estetiği Tedavisi
Sesimizin cinsiyet, yaş, fiziksel görünüm ve sosyal pozisyonumuzla uyumlu olması gerekir. Bu açıdan sıkıntı yaşayan tüm hastalar için ses estetiğine yönelik girişimler yapılabilir.
Kafein Konusunda Uyarı
Kalp hastalığı veya yüksek tansiyonu olan bireylerin kafeinden uzak durması gerekiyor.
Tüberküloz İlaçlarını Kullanımına Dikkat
Doç. Dr. Cantürk Taşçı, ilaçların eksik ya da düzensiz kullanılması ve belirlenen süreden erken kesilmesi durumunda dirençli tüberkülozun ortaya çıkabileceğini, tedavinin 12-18 aya kadar uzayabileceğini ifade etti.
Erken Doğum Risklerine Karşı Dikkatli Olunmalı
Medicana Avcılar Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, Op. Dr. Algül Anıl Yılanlıoğlu: 'Erken doğum diğer adıyla preterm doğum hamileliğin 20 ve 37'nci haftaları arasında başlayan preterm eylem dediğimiz doğum sancılarının tetiklediği doğumdur'
Uzman Psikolog Elif Güneş İle Din Psikolojisi Üzerine Söyleşi
Din psikolojisi insan hayatının sağlıklı ve dengeli sürdürülmesine, bilimsel yönden araştırarak katkıda bulunur. Aynı zamanda çeşitli psikolojik rahatsızlık ya da bunalımlar yaşayan kişilerin tedavisinde iyileştirici etkisi üzerine de araştırmalar yaparak bilimsel veriler ortaya koyar
Dermatolojik Muayeneler de Online Yapılıyor
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle pek çok branşta olduğu gibi dermatoloji alanında da muayeneler online ortama taşındı
Salgın Sürecinde Çocuklarda Artan Dijital Alışkanlıklar Uyku Sorunlarına Yol Açıyor
Tüm Uyku Tıbbı ve Araştırmaları Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Vural Fidan, çocuklarda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde artan dijital alışkanlıkların uyku düzeni ve kalitesini olumsuz etkilediği uyarısında bulundu.
Aşıya Yönelik Tedbir ve Uygulama Esasları Belirlendi
Kovid-19 salgını sürecinde kamu, özel ve üniversitelere ait tüm hastaneler bünyesinde aşı yapılması için 'Aşı Uygulama Odası' belirleneceği, aşı uygulaması yapılacak vatandaşların hastanelere randevu alarak geleceği bildirildi.
SMA Hastalığında Gen Tedavisine İlişkin Yeterli Klinik Deneme Bulunmuyor
Ölümcül bir hastalık olan Spinal Musküler Atrofi'de (SMA) gündeme gelen gen tedavisinde kullanılan ilacın etkinliği ve uzun vadeli yan etkileri ile ilişkili yeterli sayıda klinik deneme bulunmadığı belirtildi.
Periyodik Kontroller İhmal Edilmemeli Uyarısı
Bayındır İçerenköy Hastanesi ve Bayındır Levent Tıp Merkezi Aile Hekimliği Bölümü'nden Uzman Dr. Gökhan Kotiloğlu, ileri yaşlarda yaptırılması gereken periyodik kontroller arasında bir çok muayeneye değindi.
Rusya’da Ağır ve Kronik Hastalıklı Çocuklar İçin' Fon Kuruldu
'İyilik Çemberi' adı verilen fona yılda 60 milyar ruble aktarılması hedefleniyor'
Kalbi Durdurmadan 3 Santimetrelik Kesiyle Mitral Kapak Ameliyatı
Prof. Dr. Cengiz Köksal, 'Küçük kesi ameliyatlarının bir adım ötesinde, seçilmiş hastalara kalbi durdurmadan yani kalp çalışıyorken sol meme altından mitral kapağı tamir etmek veya kapağı değiştirmek artık mümkün.' dedi.
Diş Teline Son
Necmettin Erbakan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Bölümü'nde, eğri dişleri düzeltmek için uygulanan 'şeffaf plak' tedavisi, hastaları diş teli tedavisinin zahmetinden kurtarıyor.
Bakan Koca'dan SMA'lılara Yönelik Kampanya Hakkında Açıklama
SMA kampanyasının 'kirli' yönü, bazı küresel şirketlerin insanımızın iyi niyetini suistimal etmesidir. Samimi duygularla hareket edenlerin tüm çabaları masumdur' - 'SMA Bilim Kurulumuzun uygun gördüğü her tedavi, uygun görülen her hastaya uygulanmaktadır. Konu mali değil, insanidir'
Diyaliz Hastaları ve Böbrek Nakli Olmuş Kişiler Aşılanmalı Uyarısı
'Merkezde hemodiyaliz tedavisi alan hastaların aşılanmasına öncelikli odaklanma gerekiyor. Ev diyalizi, böbrek nakli alıcıları ve son dönem böbrek hastaları sonraki öncelikli gruplar. Böbrek bakımında çalışan hastayla yüz yüze gelen tüm personel, Kovid-19 aşısına öncelikli erişim almalıdır'
Saç Boyamak Meme Kanseri Riskini Arttırıyor
Düzenli saç boyayan ve kimyasal saç düzleştirici kullanan kadınların meme kanserine yakalanma olasılığının arttığı bildirildi.
Gazze'de Fenilketonüri Krizi
Gazze Şeridi'ndeki Filistin Sağlık Bakanlığı, Fenilketonüri (PKU) tarama testlerinin tükenmesi nedeniyle yenidoğan hayatını tehdit eden riskler konusunda uyardı.
Apandisit Uyarısı
Apandisit, herhangi bir yaş grubuna ait kişide meydana gelebilir. Görülme sıklığı erkeklerde kadınlara göre biraz daha yüksektir. Apandisite bağlı şikayetler hastaların 4'te 3'ünde yapının iltihaplanmasını takip eden ilk 24 saat içerisinde oluşur.
DMD Hastalığına Dikkat
'DMD (Duchenne Musküler Distrofi) hastalığının kronik ilerleyici bir hastalık olduğunu belirten Nöroloji Uzmanı Dr. Gültekin Kutluk, hastaların yaşam kalitesini arttırmak için düzenli takibin büyük önem taşıdığını söyledi.'
Karantina ve Çocuk
Salgınla mücadele konusunda onlara düşen görevleri adım adım öğretin. Örneğin, ellerin 20 sn. süreliğine sabunla yıkamayı göstererek öğretmek gibi.
Çocuklarda Romatizmal Ateşe Dikkat
Eğer çocukta, geçirilmiş boğaz ağrısını veya ateşi takiben 2-3 hafta içinde gelişen gezici eklem ağrısı ya da eklemlerde şişlik, kızarıklık, eklem sırtlarında bezelye tanesi kadar cilt altı şişlikler varsa romatizmal ateş yönünden şüphelenilmelidir.
Stres Tüp Bebek Başarısını Azaltıyor
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Faruk Buyru, stresin tüp bebek başarısını azalttığını belirterek, 'Tedaviye başlarken stresi azaltmak, belki psikolojik destek almak yararlı olacaktır.' dedi.
Pasif İçicilik Öldürüyor
Her yıl 8 milyonu aşkın insan sigara kullanımına bağlı nedenlerden ölüyor. Pasif içicilik de yılda 1,2 milyon ölüme neden oluyor.
Kovid-19'a Karşı Kekik
Kekik, vücut direncini artıran, mikrop öldürme özelliği olan doğal dezenfektan olarak da kullanılabilecek güçlü bir antioksidandır. Kekik suyu ve kekik yağı vücutta direnç oluşturur, bağışıklık güçlendirir.
Kalp Sağlığı İçin Öneriler
Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Karagöz: 'Sağlıklı beslenmek adına işlenmemiş tahıllar, baklagiller, az yağlı süt ürünleri, deniz ürünleri, fındık, ceviz ve badem gibi kuruyemişler soframızda yer almalı'
Yumurta Diyabet Riskini Arttırabilir
Günde bir ya da daha fazla yumurta yemenin diyabet riskini artırabileceği belirlendi.
Yapay Mesaneden 2 Kg Taş Çıktı
Denizli'de bir hastanın yapay mesanesinden yaklaşık 2 kilogram taş çıktı.
Sağlıkçıyız
Kategoriler
GÜNCEL
TEKNOLOJİ
SAĞLIĞINIZ İÇİN
SAĞLIK TURİZMİ
DEONTOLOJİ
LİTERATÜR ÖZETİ
MEVZUAT
DUYURULAR
Yazarlar
Prof. Dr. İbrahim İKİZCELİ
Ecz. Ali Murat DUMAN
Musa AKAN
Uzm. Dr. Fatih ÇAKMAK
Prof. Dr. Vefik ARICA
Uzm. Dr. Murat KOYUNCU
Dr. Seyit Ali KARAGÖZ
Uzm. Dr. Kübra ÇAKMAK
Uzm. Dr. Yonca Senem AKDENİZ
Ertunç MEGA
Foto Galeriler
Sağlıkçılar Aşı Oluyor
İsrail'de Koronavirüs Aşısı Yapılıyor
İngiltere'de Alarm
Los Angeles Covid-19 Test Merkezi
Tunus'ta Covid-19 Eylemleri
Aşı
Gazze'de Kovid-19
Japonya'da Kovid-19 Çalışmaları
Avusturya'da Codiv-19
Sokağa Çıkma Yasağı
Video Galeriler
Hekim Hakları Platformu Tanıtım Filmi
Bize Ulaşın
Künye
2021© Bu sitenin tüm hakları saklıdır.
Bu sitede
SetuP Haber Yazılımı
kullanılmaktadır.
Haber Scripti
Haber Yazılımı