|
Ana Sayfa
|
Tüm Kategoriler
|
Foto Galeriler
|
Sitene Ekle
|
Yazarlar
|
Künye
|
Sağlığınız İçin
Çocuklarda Hangi Vitamin Ne Zaman Kullanılmalı?
Prof. Dr. Vefik Arıca, ailelerin çocukları için hekime danışmadan ezbere vitamin alabildiğini belirterek, gerekli tetkikler yapıldıktan ve hangi vitamin eksikliği varsa tespit edildikten sonra takviye alınmasını önerdi.
GDO Hakkındaki Her Şey - 3
Bu sensör özellikle soya ve mısır içerikli gıdalarda GDO olup olmadığını anlamak isteyen tüketiciden, bakteriyel enfeksiyon tanısı yapmak isteyen bir hemşireye kadar farklı katman ve bilgi birikimine sahip kişi ve kurumlar tarafından kullanılabilecek.
GDO Hakkındaki Her Şey - 2
Birçok GDO’lu tohumun hasat sonrası tekrar kullanılamadığı belirtilmektedir. Bazı büyük tohum üreticisi firmalar, bunu sağlamak amacıyla GDO’lu tohumu geliştirme aşamasında terminatör gen kullanarak ekimin tek seferlik olmasını sağlamaktadır.
GDO Hakkındaki Her Şey - 1
Yapılan araştırmalarda, giderek ikaz işareti veren bu noksanlıklar karşısında, bitkisel ve hayvansal ürünlerde artış yapmak yöntemleri üzerinde duruldu. Biyoteknoloji alanında canlıların genlerinde bazı değişikliklerin yapıldığı yöntemler bulundu.
Grip Vakalarına Karşı Nane Limon
Sonbaharda artan grip vakalarına karşı nane limon mucizesi
Sarı Serum: Güçlendirici mi, Zararlı mı?
Son yıllarda halk arasında “sarı serum” olarak bilinen bir tedavi yöntemi popüler hale geldi. Ancak uzmanlar, bu tedavinin ciddi riskler taşıdığı konusunda uyarıyor.
Dengesiz Beslenme ve Stres Kalp Krizi Riskini Artırıyor
Sanatçı Metin Arolat'ın ölümü ile tekrar gündeme gelen kalp krizi vakaları, gençler arasında dengesiz beslenme ve stresin ne kadar büyük bir risk oluşturduğunu gözler önüne seriyor.
Koroner Stent veya Bypass Sonrası Dikkat
Prof. Dr. Nevrez Koylan: Koroner Bypass veya Stent Sonrası 'Motoru Sıfırladık Zannetmeyin!' uyarısında bulunuyor.
Sumak: Doğal Antioksidan Kaynağı
Sumak baharatı, bu bitkinin kırmızı renkli çekirdek yapıdaki çiçeklerinin öğütülmesi sonucunda oluşur.
Biberon Dişleri Çürütebilir
Biberon çürüğünün çocuklarda beslenme sorunlarından gelişim geriliğine yol açabildiğini belirterek, bebeklerin tatlandırılmış gıdalar bulunan biberonlarla uyutulmaması gerektiğini bildirildi.
Erken Doğum Önlenebilir mi?
Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Banu Kılıçoğlu Dane, gebelik öncesinde veya erken gebelik döneminde risk faktörlerinin belirlenerek tedbir alınmasının, erken doğumu önleyebildiğini söyledi.
Ergenlik Döneminde Erkek Çocuklar İçin Uyarı
Ergenlik döneminin hem fiziksel hem de psikolojik değişimlerle zorlu bir süreç olduğunu belirten Üroloji Uzmanı Op. Dr. Evren Işık, özellikle erkek çocuklarının bu dönemde dikkat edilmesi gerekenler hakkında önemli uyarılarda bulundu.
B12 Açısından Zengin Gıdalar
Günlük B12 ihtiyacını karşılamak için çeşitli ve dengeli bir diyet sürdürmek önemlidir. Bu nedenle, B12 vitamini açısından zengin gıdalar tüketilmelidir.
İnmemiş Testislere Dikkat Edilmeli
İnmemiş testis hiç de nadir olmayan bir durumdur. Önemli olan çocuğun dikkatli bir şekilde yapılacak fizik muayenesi ile inmemiş testisi gözden kaçırmayarak aileyi bu konuda bilinçlendirmek ve tedavinin planlanmasıdır.
Kadınlarda Kalp ve Damar Sağlığı: Menopoz Sonrası Risk Artıyor
Kadının vücudunda doğal olarak üretilen östrojen, menopoz sırasında ve sonrasında yavaş yavaş azalır. Bu durumda damar gevşetici özellik geriler ve kalp hastalıkları riski artar
Oruç, Bağırsak Kök Hücrelerini Yeniliyor Ancak Kanser Riskini Artırıyor
MIT Biyoloji Bölümü'nden Doçent Dr. Omer Yılmaz, 'Daha fazla kök hücre aktivitesi yenilenme için iyidir, ancak zamanla aşırıya kaçan bu durum, olumsuz sonuçlar doğurabilir' dedi.
Obezite Önlenebilir mi?
Yeni ilacın prediyabetli ve obezite veya fazla kilosu olan yetişkinlerde diyabet riskini %94 oranında azalttığı keşfedildi.
Kanser Karşı Gölge Oyunu
Gölgenizin boyunun sizden daha kısa olduğu zaman, güneş ışınlarının en zararlı olduğu zamandır.
Deniz Güneş ve Çocuk
Deniz ve güneş altında olmak, çocukların susuz kalmasına neden olabilir, bu yüzden yeterli miktarda su içmelerini sağlamak gerekmektedir. Güneş gözlükleri, UV ışınlarından koruma sağlar ve uzun süre güneşe maruz kalan çocuklar için kullanımı önemlidir.
Sıcak Havalar Yaşlıların Böbrek Sağlığını Tehdit Ediyor
Uzmanlar, yaşlı bireylerin sıcak havalarda her gün yeterli miktarda su tüketmelerini önermektedir. Günde en az 8-10 bardak su içilmesi gerektiği vurgulanmaktadır.
Alzheimerdan Korunmanın Yolu; Balık Yağı
Balık yağı yüksek riskli yaşlıların Alzheimerdan korunmasına yardımcı olabilir.
Gıda Zehirlemelerine Dikkat
Sıcak hava, besinlerin daha çabuk bozulmasına neden olabilir ve bu durum gıda zehirlenmelerinin yaygınlaşmasına zemin hazırlayabilir. Gıda zehirlenmesinden korunmak için şu önlemler önem taşımaktadır:
50 Yaşından Sonra Yalnızlık Felç Riskini Arttırıyor
Kronik olarak yalnız hissettiğini bildiren kişilerin felç geçirme riski, yalnız hissetmediğini söyleyen kişilere kıyasla %56 daha yüksekti.
Kurban Bayramı Boyunca Sağlıklı Beslenme İpuçları
Bayramda Dengeli ve Sağlıklı Beslenmek İçin Pratik Öneriler
Sağlıklı Zayıflama İstiyorsanız
Memorial Dicle Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Şilan Alyamaç, sağlıklı zayıflama konusunda bilmeniz gerekenleri paylaştı.
Çocuklarda Lösemi Belirtileri Nelerdir
Memorial Şişli ve Ataşehir Hastaneleri Pediatrik Hematoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Betül Tavil, lösemi ve tedavisi hakkında bilgi verdi.
Dişinizi Sıkmayın
Gün boyu şehir hayatı veya iş hayatına bağlı yaşanan stres, uyku sırasında diş sıkma (bruksizm) olarak karşımıza çıkıyor diyen Recep Eşkar, “En sık görülen uyku bozukluklarından biri olan ‘Bruksizm’, uykuda konuşma ve horlamadan sonra 3. sırada karşımıza çıkıyor.
Kanser Hastaları Sıcak Havalarda Nasıl Beslenmeli
Türk Kanser Derneği gönüllü uzman diyetisyeni Burçak Çubukçu, yaz aylarında herkesin beslenmesine dikkat etmesi gerektiğini, özellikle kanser hastalarının beslenmelerine çok daha fazla özen göstermeleri gerektiğini vurguladı.
Ameliyatsız Göz Kapağı Estetiği
Plazma teknolojisinin kullanıldığı Plexr cihazıyla buharlaştıran cilt, herhangi bir cerrahi müdahale olmaksızın, kısa sürede sıkılaşır ve pürüzsüz bir hal alır. Bu sıkılaşma sayesinde kalkan göz kapakları yüzde belirgin bir değişim yaratarak daha genç ve canlı bir görünüme kavuşulmasını sağlar.
Çocuklarda Kafa Travmaları
Yaz aylarının yaklaşması ve okulların tatil olması nedeniyle çocuk travmalarında artış meydana geliyor. Çocuklarda travma sonrası en çok etkilenen bölge ise hayati önemi olan baş bölgesinin olduğu vurgulanıyor.
Bahar Alerjisinden Korunma Yolları
Baharın gelmesi ile birlikte ağaçlar yeşillerdi, çiçekler açtı ama polenler arttı. Bu nedenle polen alerjisi olanlar hastanelere akın etmeye başladı.
İdrar Rengine Dikkat
Havaların ısınması ile birlikte vücudumuzun su kaybı artıyor bu nedenle idrar rengimize dikkat etmeliyiz. İdrar rengi içilen su miktarını ortaya çıkarıyor.
Böbrek Taşları Hayatımızı Zorluyor
Her 100 Kişiden 13’ü Böbrek Taşı Rahatsızlığı Yaşıyor.
Ramazan Sonrası Sağlıklı Beslenme
Ramazan sonrasında sağlıklı bir beslenme düzeni oluşturmak için bu ipuçlarını göz önünde bulundurarak, vücudunuzun ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde beslenmeye özen gösterin.
Bağımlılık ve Psikotik Risk: Akıllı Telefon
Akıllı telefon kullanımı ile ilgili yeni bulgular ortaya çıkıyor
Göz Tansiyonu: Glokom
Özel Çağın Göz Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. M. Gürkan Tatar Glokom ile ilgili bilgi verdi.
Sarımsağın Faydaları
Bitkinin yer altındaki kısmı olan soğanı, sarımsağın en değerli kısmıdır. Soğanın içindeki diş adı verilen bölümler, sarımsağın tipik keskin ve aromatik tadını ve kokusunu oluşturan bileşikleri içerir.
Wi-Fi Sinyallerinin Sağlığa
Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı (IARC), Amerikan Kanser Araştırma Enstitüsü ve diğer birçok sağlık örgütü, kablosuz iletişim teknolojilerinin yaygın kullanımına rağmen, güvenli olduklarını belirtmektedir.
Çikolata Kistine Dikkat
Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op. Dr. Hüseyin Mutlu, “Endometriozis Farkındalık Ayı”nda bu hastalık konusunda dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili bilgi verdi.
Oruç ve Diyet
Oruç, bazı insanlar için kilo kaybına veya metabolik sağlığa katkıda bulunabilir, ancak bunun uzun vadeli etkileri ve bireylerin sağlık durumlarına nasıl etki edeceği kişiden kişiye değişebilir.
Çocuğum Bronşit Olmuş
Eğer çocuğunuzda bronşit tanısı kondu ise doktorunuzun önerdiği tedaviyi takip etmek ve reçeteli ilaçları düzenli olarak vermek en önemli adımdır.
Doğum Kontrol Yöntemleri
Doğum kontrol yöntemlerinin bir çok çeşidi vardır ve çiftlerin ihtiyaçlarına ve tercihlerine göre değişir.
Alkol Zehirlenmesi
Alkollü araç kullanımı %100 önlenebilir. Eğer içkiliyseniz direksiyon başına geçmeyin.
Kafa Travmasında Ne Yapmalıyım
Bir kişi kafa travması geçirirse, ilk adım olarak bilinç durumunu kontrol etmek gereklidir. Ancak, unutulmamalıdır ki, beyin yaralanmaları bilinç kaybı olmadan da gerçekleşebilir.
Çörekotunu Faydaları
Çörekotu genellikle baharat olarak kullanılır veya çörekotu yağı formunda takviye olarak alınabilir.
Çoğunuzun Ateşi mi Var?
Çocuğunuzda ateş varsa ve diğer semptomlarla birlikte devam ediyorsa, bir sağlık uzmanına başvurmanız önemlidir. Ateşin altında yatan nedeni belirlemek ve uygun tedaviyi başlatmak için bir doktorun görüşüne ihtiyaç vardır.
Ertesi Gün Hapı
Ertesi gün hapı korunmasız bir cinsel ilişkiden sonra en fazla 5 gün içinde alınmalıdır. Ne kadar erken alınırsa etkisi o kadar fazla olur. En yüksek etkisini korunmasız cinsel ilişkiden sonraki ilk 12 saat içinde sağlar.
Kanserden Korunmanın Yolları
Memorial Bahçelievler Hastanesi Tıbbi Onkoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Hakan Harputluoğlu, “1-7 Nisan Kanser Farkındalık Haftası”nda kanserden korunma yolları ile önemli ilgili bilgi verdi.
Güncel Sağlık Haberleri
Kategoriler
KİMDİR
GÜNCEL
NEDİR
TEKNOLOJİ
SAĞLIĞINIZ İÇİN
SAĞLIK TURİZMİ
DEONTOLOJİ
LİTERATÜR ÖZETİ
Yazarlar
Prof. Dr. İbrahim İKİZCELİ
Dr. Ecz. Ali Murat DUMAN
Musa AKAN
Doç. Dr. Fatih ÇAKMAK
Prof. Dr. Vefik ARICA
Uzm. Dr. Murat KOYUNCU
Doç. Dr. Türkan İKİZCELİ
Uzm. Dr. Seyit Ali KARAGÖZ
Öğr. Gör. Dr. Yonca Senem AKDENİZ
Ertunç MEGA
Foto Galeriler
Serebral Palsi Farkındalık Günü
Aşı Çalışmaları
Acil Akademik Tıp Kongresi
Sakarya Üniversitesi EKG Kursu
Brezilya'da Koronavirüs ile Yaşam
Hindistan
Brezilya'da Yaşam
Siyah Mantar Enfeksiyonu
izmir'de Aşı Kampanyası
Rusya'da Kovid-19
Video Galeriler
Kimlerden Sürüntü Alınacak?
Sağlıklı Beslenme ve Aromatik Bitkiler
Sağlık Endüstrileri Başkanlığından Beklentiler
Biyoistatistik Temel Kavramlar
Hastalık Belirtilerini Asla Google'da Arama
Sağlıkçılar
Türkiyede Doktor Olmak
Sağlıkçılar için...
Covid 19 şehitleri için...
Tüm Sağlık Çalışanlarına Şükranlarımızla!
Bize Ulaşın
Künye
2024© Bu sitenin tüm hakları saklıdır.
Bu sitede
SetuP Haber Yazılımı
kullanılmaktadır.
Haber Scripti
Haber Yazılımı