|
Ana Sayfa
|
Tüm Kategoriler
|
Foto Galeriler
|
Sitene Ekle
|
Yazarlar
|
Künye
|
Alerjinizi Kendiniz Yönetin
Alerji Belirtilerinizi Yönetmeye Yardımcı Olacak 4 İpucu
Meme Kanserinde Uygulanan Tedavilerde Umut Artıyor
Bugün meme kanseri tanı, tedavi ve takibinde yaşanan gelişmelere dayanarak yüz güldürücü günlere artık yakınız diyebiliyoruz.
Ücretsiz Spinal Müsküler Atrofi Taraması Yapılacak
Sağlık Bakanlığı evlenecek çiftlere ücretsiz SMA taraması yapacak.
Miyop ve Astigmatın Tedavisi
Gözlük veya lens, miyopi ve astigmatın numarasını düşürmemekle birlikte ilerlemesini yavaşlatmaktadır.
Stres Kırık Kalp Sendromuna Neden Olabilir
Aşırı stres ve üzüntü sonrası kalp kasının ani zayıflaması ile gelişen 'kırık kalp sendromu' ölümcül olabiliyor.
Kanser Önlenebilir Bir Hastalıktır
Prof. Dr. Deniz Arslan: Sigara, alkol, obezite, virüs, bakteriler, UV ışınları ve kimyasal karsinojenler gibi çevresel faktörler tüm kanser nedenlerinin yüzde 50'sini oluşturmaktadır, önlenebilir.
Aşırı Terlemeye Hastalık Habercisi Olabilir
Uzm. Dr. Hayri C. Kara: Aşırı terleme şikayeti kesinlikle ciddiye alınmalı ve nedenleri üzerinde durulmalıdır. Özellikle yaz aylarında terlemek normal kabul ancak sebebinin ne olduğunun araştırılmadığı durumlarda uzun vadede ciddi problemlerle karşılaşılabilir.
Atopik Dermatit Araştırmasının Sonuçları
Prof. Dr. Nilgün Şentürk: Atopik dermatitin sadece cildi değil, tüm hayatı etkilediğinin farkına vardık. Günlük aktivitelerini, birtakım seçimlerini, sosyal hayattaki aktivitelerini etkilediğini saptadık.
Bebekteki Göbek Fıtığı Doku Hasarına Neden Olabilir
Yenidoğan bebeklerin 5'te 1'inde göbek fıtığı görülebilir. Fıtığın çıkış yerinin büyüklüğü ve dışarı çıkan organların geri itilebilmesi önemli. Fıtık kesesi içindeki organlar geri itilemiyorsa ciddi bir durum olabilir.
Koku Kaybı Yaşayan Hastalar Ne yapmalı
Kovid-19 geçirenler, koku kaybının geçip geçmediğini anlamak için kimyasal madde içeren ürünleri koklamak yerine kahve çekirdekleri, nane, tarçın veya taze sarımsağı koklamalı.
Tamamen İyileşen Kanser Türlerinin Sayısı Gün Geçtikçe Artıyor
Yeditepe Üniversitesi Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kuzhan, kanserin, iç hastalıkları içinde iyileşme oranı en yüksek olan hastalıklar arasında olduğunu belirterek, 'Tüm kanser olgularının üçte biri tamamen iyileşmektedir.' dedi.
Periyodik Kontroller Erken Tanıya Katkı Sağlıyor
'Hastalıkların erken tanı ve tedavisinde periyodik muayeneler önem taşıyor' - 'Periyodik kontroller risklere göre genel bir bakış açısı ve buna göre bize yaşam tarzı değişikleri yoluyla risklerin azaltılmasını sağlıyor'
Dünyada Her 3 Dakikada Bir Kadına Meme Kanseri Tanısı Konulduğu Belirtildi
Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz Atakan Sezer, meme kanserinin kadınlarda en sık görülen kanser türü olduğunu, dünyada her 3 dakikada bir kadına meme kanseri tanısı konduğunu bildirdi.
Kök Hücre Tedavi Uyarısı
Türk Oftalmoloji Derneği Merkez Yürütme Kurulu: 'Kök hücre tedavisi ile ilgili araştırmalarda yüz güldürücü sonuçlar alınmış olsa da çalışmalar henüz tamamlanmamıştır. Bu nedenle günümüzde retina hastalıklarında kök hücre tedavisi rutin klinik uygulamalar arasında değildir'
Tiroit Bozukluğu Sinirsel Rahatsızlıklar Olarak Görülüyor
'Bazı tıbbi durumlar, sinir sıkışması problemi açısından risk oluşturur. Bu medikal durumlar; diyabet, romatoid artrit gibi otoimmün hastalıklar, tiroit bozukluğu, yüksek tansiyon, tümör ve kistler, hamilelik, menopoz, doğuştan var olan kusurlar, sinirsel rahatsızlıklar olarak sıralanabilir'
Sedef Hastalığı Kalbi Vurabilir
Sedef hastası olmayan insanlarla karşılaştırıldığında sedef hastalarında kalp ve damar sisteminde de birtakım hastalıkların sıkça görüldüğünü biliyoruz.
Telefon Görüşmeleri Kovid-19 Tedavisini Etkiliyor
Uzun cep telefonu görüşmesi yapan Kovid-19 hastalarının aşırı oksijen tüketimine bağlı öksürük krizlerine girdiklerini gözlemleyen doktorlar, hastalardan konuşmalarını kısıtlamalarını isterken yakınlarını da bu konuda uyarıyor.
Yapay Mesaneden 2 Kg Taş Çıktı
Denizli'de bir hastanın yapay mesanesinden yaklaşık 2 kilogram taş çıktı.
Horlama ve Uyku Apnesine Dikkat
Bağışıklık sistemi üzerinde etkilerinden dolayı uyku kalitesinin ve sağlıklı nefesin büyük önem taşıdığını belirterek horlama ve uyku apnesine dikkat edilmesi gerekir.
Çocuklarda Romatizmal Ateşe Dikkat
Eğer çocukta, geçirilmiş boğaz ağrısını veya ateşi takiben 2-3 hafta içinde gelişen gezici eklem ağrısı ya da eklemlerde şişlik, kızarıklık, eklem sırtlarında bezelye tanesi kadar cilt altı şişlikler varsa romatizmal ateş yönünden şüphelenilmelidir.
Koronavirüs Kaygısından Kurtulma Yöntemleri
Tüm dünya ülkelerinin mücadele ettiği koronavirüs salgını insanların sağlığını, yaşam tarzını, ekonomik ve sosyal yaşantısını oldukça etkiledi. Vaka sayılarındaki değişimler yeni kısıtlamaları gündeme getirirken, hastalığın getirdiği riskler sebebiyle tedirginlikler arttı.
Büyüme Hormonu Eksikliği Nedir?
Büyüme hormonu eksikliği ve aklımıza takılan soruların cevapları.
Kronik Börek Yetmezliğinde Böbrek Nakli Tedavisi
Doç. Dr. Kurultak, 'Eğer o hastaya başarılı bir nakil yaptıysanız maliyetlerde uzun vadede düşüyor. Sonuç olarak transplantasyon tedavisi, hem hasta için hem sağlık sistemi için hem de sağlık çalışanları için çok önemli bir uygulama' dedi
Çocuklarda Disleksi
Prof. Dr. Yeşim Fazlıoğlu: 'Her beş çocuktan birinde disleksi görüyoruz'
Soğuk Havalarda Ortaya Çıkan Ağrılara Dikkat
Beyin ve Sinir Cerrahisi Op. Dr. Burak Kınalı: Vücudumuz suya ihtiyaç duymaktadır ve özellikle omurga sağlığı açısından günlük uygun dozlarda su tüketilmelidir.
Suriye'de Dünyaya Gelen Yapışık Siyam İkizleri Türkiye'ye Getirildi
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan siyam ikizlerine oksijen desteği veriliyor
Hipofiz Tümörünün Habercisi Baş Ağrısı
Medicana Bahçelievler Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Kınalı, 'Hipofiz tümörü, hormon salgılayabilir veya salgılamayan tümörler olabilmektedir. Bu tümörlerde belirtiler; baş ağrısı, halsizlik ve görme alanı bozukluklarıdır' dedi.
Cerrahpaşa Aşı Denemelerine Başladı
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fehmi Tabak: 'Çalışmaların sonucunda aşının etkinliği gösterilirse aralık ya da ocak ayı gibi tüm dünyada aşılamaların başladığı bir sürece gireceğiz'
Prof. Dr. İbrahim Balcıoğlu ile Hiperaktivite Üzerine Söyleşi
İbrahim Balcıoğlu ''Tedavi yalnızca hekim kontrolünde ve ilaçla sağlanabilir.'' düşüncesini vurguladı.
Lenfomada Zamanında Müdahale Önemli
Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Kurtoğlu, lenfomada, 'Lenfomada, güncel tedavilerle doğru zamanda müdahale edildiğinde sonuçlar yüz güldürücü olmaktadır.' dedi.
Lenfoma ile Kovid-19 Bulguları Benzerlik Gösterebiliyor Uyarısı
'Lenfatik sistemin kötü huylu bir hastalığı olan lenfoma hastalığının ateş, halsizlik gibi bazı bulguları Kovid-19 enfeksiyonu bulgularıyla benzerlik gösteriyor. Bu şikayetleri olanlar doktora başvurmalı.'
Cilt Lazeri İle Kılcal Varisler Tedavi Edilebiliyor
Medicana International İstanbul Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Baran Şimşek, 'Kılcal varisler veya örümcek ağı şeklinde varisler olarak da bilinen ve varis hastalığının ilk ve erken evre bulguları olan damarlar, lazer tedavisiyle yüksek başarıyla tedavi ediliyor.' ifadesini kullandı
Şizofreni Araştırmasına ESOMAR’dan Ödül
Şizofreni alanında yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde böylesine değerli ödüller almak bizi gururlandırıyor.
Hipertansiyon Hastaları Dans Edin
Teksas Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Nefroloji ve Hipertansiyon Bölüm Şefi Prof. Dr. Meryem Tuncel, hipertansiyon hastalarına stresten uzak kalmalarını ve dans etmelerini önerdi.
Propolisin Diyabete etkisi
Prof. Dr. Sevgi Kolaylı: Yapılan çalışma ile Anadolu propolisinin kan şekerini ve karaciğer fonksiyonlarını düzenlemede etkili olduğu ispatlanmıştır.
Yutma Güçlüğüne Dikkat
Prof. Dr. Vedat Göral: Yutma bozukluğunu hafife almayın, yemek borusu, mide kanseri veya akciğer tümörünün belirtisi olabilir.
Çikolata Kalbe Faydalı
ABD'nin Houston kentinde Baylor Tıp Okulunda görevli bilim insanlarınca yapılan araştırma, haftada en az 1 kez çikolata yemenin 'kalp damarlarının sağlıklı kalmasını sağladığını' ortaya koydu.
Çocuklarda İshale Dikkat
Uzm. Dr. Adnan Sarı: Yaz aylarının başlaması ile birlikte başta akut ishaller olmak üzere bulaşıcı hastalıklarda ve enfeksiyonlarda artış görülüyor.
Yanıklara Dikkat
Diş macunu? Yoğurt? Patates? Buz? Gelin hep birlikte yanıklara bir göz atalım, neler yapılması geretiğini öğrenelim...
Yaz Aylarında Cildinize Dikkat Edin
Ciddi olarak görülen cilt kuruluğu problemlerinde bir dermatoloğa başvurulması gerekiyor.
Obezite Cerrahisi Kriterleri Belirlendi
'Obezite ile mücadele' alt komisyonu toplandı.
Kanser Hastaları Tedavisini Aksatmasın
Prof. Dr. Ramazan Esen: Hastalar, virüs kapma riskinden dolayı acil durumlar dışında hastanelere başvurmamayı tercih ediyor ancak bu durum bazı hastalıkların ilerleme riskini doğuruyor.
Kovid-19 Hastaları Anlatıyor
Yaşadığım acıları bilselerdi, bırak maske takmamayı sokağa çıkmazlardı.
Kas Ağrılarına Dikkat
Doktor Öğretim Üyesi Mehmet Ağırman: İç organlarımızdaki hastalıklar da yansıyan ağrılara neden olabilir. Ayırıcı tanıda mutlaka geniş bir pencereden hastalığa bakmak gerekir.
Kunduracı Göğsü ve Güvercin Göğsü Deformiteleri
Prof. Dr. Mustafa Yüksel: Ülkemizde ortalama 240 bin kunduracı göğsü, 80 bin de güvercin göğsü hastası var sayılıyor. Genetik yatkınlığı olan bu hastalık, büluğ çağında teşhis edildiğinde tedavisi de bir o kadar rahat oluyor.
Parkinsona Beyin Pili Tedavisi
Op. Dr. Ali Zırh: Parkinson hastalığının başlangıç tedavisi ilaç tedavisi. Aradan yıllar geçtikçe, eski doz ve sıklıkta ilaçların yetersiz kaldığı ya da şiddetli ilaç yan etkilerinin yaşandığı durumlarda cerrahi yöntem olan 'Beyin Pili' tedavisi gündeme geliyor.
Lipoödem Hastalığı Kadınları Vuruyor
Prof. Dr. Pınar Borman: Lipoödem hastalığı yüzde 99 oranında kadınlarda görülür. Ailesinde lipödem bulunan kadınlarda ise hastalık yüzde 50'ye varan oranlarda görülebilir.
10 kişide KKK Ateşi Tanısı Konuldu
Oltu Kaymakamlığı: Yöremizdeki Kırım Kongo Kanamalı Ateş hastalığı vakalarında son günlerde ciddi oranda artış gözlenmiştir.
tedavi hakkındaki haberler
Sağlık okuryazarı olun. Sağlıkta bilinç, hayat kurtarır!
Kategoriler
KİMDİR
GÜNCEL
NEDİR
TEKNOLOJİ
SAĞLIĞINIZ İÇİN
SAĞLIK TURİZMİ
DEONTOLOJİ
LİTERATÜR ÖZETİ
Yazarlar
Prof. Dr. İbrahim İKİZCELİ
Dr. Ecz. Ali Murat DUMAN
Musa AKAN
Doç. Dr. Fatih ÇAKMAK
Prof. Dr. Vefik ARICA
Uzm. Dr. Murat KOYUNCU
Doç. Dr. Türkan İKİZCELİ
Uzm. Dr. Seyit Ali KARAGÖZ
Öğr. Gör. Dr. Yonca Senem AKDENİZ
Ertunç MEGA
Foto Galeriler
Serebral Palsi Farkındalık Günü
Aşı Çalışmaları
Acil Akademik Tıp Kongresi
Sakarya Üniversitesi EKG Kursu
Brezilya'da Koronavirüs ile Yaşam
Hindistan
Brezilya'da Yaşam
Siyah Mantar Enfeksiyonu
izmir'de Aşı Kampanyası
Rusya'da Kovid-19
Video Galeriler
Kimlerden Sürüntü Alınacak?
Sağlıklı Beslenme ve Aromatik Bitkiler
Sağlık Endüstrileri Başkanlığından Beklentiler
Biyoistatistik Temel Kavramlar
Hastalık Belirtilerini Asla Google'da Arama
Sağlıkçılar
Türkiyede Doktor Olmak
Sağlıkçılar için...
Covid 19 şehitleri için...
Tüm Sağlık Çalışanlarına Şükranlarımızla!
Bize Ulaşın
Künye
2025© Bu sitenin tüm hakları saklıdır.
Bu sitede
SetuP Haber Yazılımı
kullanılmaktadır.
Haber Scripti
Haber Yazılımı