|
Ana Sayfa
|
Tüm Kategoriler
|
Foto Galeriler
|
Sitene Ekle
|
Yazarlar
|
Künye
|
Sağlık Teknoloji
Beyin Nakli Gerçek Olacak mı?
Uzmanlar, dünyanın ilk kafa nakli ameliyatının 10 yıl içinde yapılabileceğini ileri sürdü.
Robotlar Hastanelere Girdi
Mevcut sosyal mesafe kuralları gelecekte de devam etmesi durumunda restoran ve kafelerdeki robot servis elemanları tanıdık bir manzara haline gelebilecek.
MR İle Kanser Tespit Sensörü
Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Kocatürk ve ABD Georgia Teknoloji Enstitüsünden Prof. Dr Levent Değertekin'in geliştirdiği sensörle MRG teknolojisi kanserin teşhis ve tedavisinde kullanılabilecek.
İnsan Vücudu Veri Üreten Kaynak Olacak
Gelecekte insan beynine yerleştirilecek çipler ve göze takılabilen ve video kaydı ve fotoğraf çekip kaydedebileceği iddia edilen kontak lensler ve ile insanın her hareketinin veriye dönüştürüleceği bir geleceğin de kapısı açılıyor.
Sağlıkta İnovasyon
Prof. Dr. Mehmet Öz: Bu zor günlerde sağlıkta inovasyon büyük önem kazanıyor. Bu sürecin üstesinden gelmek için inovasyonun daha önemli hale geldiğine inanıyorum.
Multipl Skleroz için 'beniMSesim' Projesi
Türkiye'nin dört bir yanından 56 MS uzmanı ve 7 farklı uzmanlık alanından konukların ağırlandığı podcast serisi ile MS hastaları ve hasta yakınlarına her kanaldan ulaşılması, hastalıkla ilgili doğru bilgilerin aktarılması ve ihtiyaç duyabilecekleri konularda onlara destek olunması amaçlanıyor.
Kapalı Mekanlar Virüs Tehdidine Karşı Güvende
Hycanx Hepa+UVC Sistemi ile kamu binaları, okullar, üniversiteler, hastaneler, plazalar, AVM'ler, oteller, fabrikalar, spor salonları gibi kapalı tüm mekanlardaki Kovid-19 dahil tüm virüsler ve bakteriler, yüzde 99 oranında etkisiz hale getiriliyor ve bulaşma riski sona eriyor.
Yerli Mobil Test Aracı
HTL Teknoloji tarafından Dünya Sağlık Örgütünün belirlediği standartlara göre üretilen mobil laboratuvarda Kovid-19 test sonuçları 45 dakikada alınabiliyor.
Görme Engelliler İçin İlaç Barkodu Okuma
Telefon Kütüphanesi uygulaması içerisindeki ilaç barkodu okuma özelliği ile görme engellilerimizin hayatını biraz da kolaylaştırabilmenin, hayatlarına dokunabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz.
Yerli ve Milli Kovid-19 Aşı Adayının İkinci Dozu Gönüllüye Uygulandı
Erciyes Üniversitesi Aşı Araştırma ve Geliştirme Merkezi (ERAGEM) tarafından, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen aşı adayının ikinci dozu gönüllüye uygulandı.
Yerli Kovid-19 Aşısının Yapıldığı Merkeze Girdik
Kovid-19 aday aşısının yanı sıra yerli KKKA aşısının da gönüllüler üzerinde denendiği Erciyes Üniversitesi İyi Klinik Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (İKUM) yapılan klinik çalışmalar sonucunda pek çok ilaç ruhsata kavuşuyor.
Yerli Kan Pompası Kovid-19 Hastaları İçin Hazırlanıyor
DEÜ'de dolaşım ve solunum yetmezliği hastaları için üretilen yerli kan pompası, koronavirüs vakalarında görülen akciğer yetmezliğinde de kullanılmak üzere geliştirildi.
Aşı 2021'in ortalarında kullanıma hazır olabilir
Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Chaib, Kovid-19 için 191 aşı adayından 10'unun Faz 3 klinik denemelerinin devam ettiğini belirterek, 'Güvenli ve etkili bir aşıya hala aylarca uzaktayız. İlk dozlar, 2021'in orgtalarında kullanıma hazır olabilir.' dedi.
Cerrahpaşa Aşı Denemelerine Başladı
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fehmi Tabak: 'Çalışmaların sonucunda aşının etkinliği gösterilirse aralık ya da ocak ayı gibi tüm dünyada aşılamaların başladığı bir sürece gireceğiz'
Aşı 2021 Başında Kullanıma Hazır Olabilir!
Çinli ilaç şirketi SinoVac, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirdiği potansiyel aşının 2021 başında kullanıma hazır hale gelebileceğini bildirdi.
Kocaeli Üniversitesinde Kovid-19 Aşı Denemelerine Başladı
KOÜ Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Sıla Akhan: - 'Aşı denemelerine ilk olarak Hacettepe Üniversitesinde başlandı. Biz de ikinci merkez olarak başladık ve gönüllü esasına dayanıyor'
Kovid-19 Aşısı İçin Novartis'in Almanya'daki Üretim Tesisini Satın Alıyor
Almanya'da faaliyet gösteren, ilaç geliştirme firması BioNTech, merkezi İsviçre'de bulunan ilaç şirketi Novartis'in Almanya'nın Marburg kentindeki üretim tesislerini satın almak için anlaşma imzaladığını duyurdu.
Çin, Burun Spreyi Formundaki Kovid-19 Aşı Adayının Klinik Denemelerine Onay Verdi
Aşı adayı, potansiyel Kovid-19 aşıları arasında enjektör yerine spreyle tatbik edilen ilk örnek olacak
Bursa Uludağ Üniversitesi'nde Kovid-19 Genomunun Dizi Analizi Yapıldı
Bursa Uludağ Üniversitesi'nde, Kovid-19'un mutasyona uğrayıp uğramadığını ortaya koymak ve virüsün genetik haritasını çıkarmak amacıyla, Bursa'da bir Kovid-19 hastasından alınan SARS-CoV-2 virüs genomunun dizi analizi yapıldı.
Güney Kore Kovid-19 Tedavisi İçin Antikor Üretimine Başlayacak
Güney Kore, yeni tip koronavirüs tedavisinde kullanılacak antikor ilaçlarının bu ay içinde seri üretimine geçmeye hazırlanıyor.
ÇOMÜ’de Yaklaşık 8 Dakikada Koronavirüs Tanısı Koyan Test Kiti Geliştirildi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ), yeni tip (Kovid-19) 8 dakikada tespit eden kit geliştirildi.
Atık Maske ve Eldivenlerin Sterilize Edilmesi İçin Cihazın İlk Üretimi Yapıldı
Dokuz Eylül Üniversitesinde (DEÜ) atık maske ve eldivenlerin sterilize edilmesine ve bertarafı için toplanmasına imkan sağlayan cihazın ilk üretimi gerçekleştirildi.
Bursa'da SARS COV-2’ye Karşı Nano-Solüsyon Çalışması Sonuç Verdi
Çalışmada, solüsyonların bakteri ile virüslerin üremesi ve çoğalmasını durdurduğu tespit edildi.
Dünyada Bir İlk; Kalp Krizini Tanıyabilen Korse
Ege Üniversitesi kalp krizi tanısı koyabilen, giyilebilir akıllı korse geliştirdi Ege Üniversitesi bünyesinde bilimsel çalışmalarla birçok ilke imza attıklarını söyleyen Rektör Budak, “Güçlü akademik kadromuzla ülkemize gece gündüz demeden hizmet vermeyi sürdürüyoruz.'' dedi
Boğaziçi Üniversitesi, Aşı Maratonunda Hedefe Emin Adımlarla İlerliyor
Kovid-19 aşısını geliştirmek için dünyada bilim insanları yoğun çalışma sürdürürken, Prof. Dr. Nesrin Özören ve ekibi, yürüttüğü aşı çalışmalarında hayvan deneyi aşamasına geçti ve aşı prototipini farelere uyguladı.
Covid-19 Aşısı İçin Çalışmalar Sürüyor
Dünya genelinde 30 Kovid-19 aşı adayı klinik denemelerle insanlar üzerinde test edilirken, 139 aşı adayı klinik öncesi geliştirme aşamasında bulunuyor.
BioNTech ve Pfizer, Aşı Testlerinden Olumlu Sonuç Aldı
'Clinical Trials Arena' internet sitesinde yer alan habere göre, Amerikan ilaç şirketi Pfizer'in üretim lisansını aldığı 'BNT162b2' adlı aşı adayının ABD'de yürütülen birinci aşama klinik denemeleri tamamlandı.
Covid-19 Aşı Adayının 3. Aşama Klinik Denemeleri
Pakistan İlaç Düzenleme Kurumu, Çin ilaç şirketi 'CanSino' tarafından geliştirilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşı adayının 3. aşama klinik denemelerinin insanlar üzerinde test edilmesine onay verdi.
Adıyaman'da Kovid-19 Antiserum Üretiminde Sona Gelindi
ADYÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut: Bütün testler bittiğinde ve onay verildiğinde biz bu serumları hasta olan insanlara kullanabileceğiz. Özellikle yoğun bakımdaki kişilere kullanabileceğiz.
Çin ve Hindistan'da Aşı Adayları Test Ediliyor
Almanya'da Türk bilim insanı Prof. Dr. Şahin'in kurucu ortağı olduğu firmanın aşı adayı, Çin'de insanlar üzerinde test edilmeye başladı. Hindistan'da bir ilaç şirketinin aşı adayının klinik denemelerinde ikinci aşamaya geçildi.
Türk Bilim Adamları Yeni Bir Gen Tanımlandı
Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Ana Bilim Dalının da içinde olduğu multidisipliner bilimsel araştırma grubu, erkeklerde kısırlıkla ilişkilendirilen yeni bir gen tanımlamayı başardı.
Kovid-19 Aşısı İnsanlar Üzerinde Test Ediliyor
ABD'li ilaç devi Johnson&Johnson Kovid-19 aşı adayının klinik denemelerine başladı.
Siemens Healthineers'in Testi Bağışıklık Geliştirenleri Tespit Ediyor
Dr. Deepak Nath: Yüksek kaliteli antikor testleri, dünyada ekonominin başarılı bir şekilde yeniden canlanması için kritik bir önem taşıyor.
Çin Aşı İçin Klinik Denemelere Başladı
Çinli ilaç şirketi Kovid-19 aşı adayının klinik denemelerine Abu Dabi'de başladı.
Türkiye'de Akıllı Bebek Bezi Üretildi
Prof. Dr. Nuri Aydın: Akıllı bebek bezi, sadece bebekte idrar yolu enfeksiyonu olup olmadığı konusunda ön tanı olarak kullanacağımız bir yöntem.
Çin'den Aşı Atağı
Çinli ilaç şirketinin geliştirdiği Kovid-19 aşı adayı, Brezilya'da insanlar üzerinde denenecek.
Kadavradan Rahim Nakli
Prof. Dr. Özkan, 'Yaptığımız rahim naklinden sonra dünyada bizim tekniğimiz kullanılarak rahim nakilleri gerçekleşti. Bu nakiller kliniğe taşınmasından sonra hızlanacak.' dedi.
Hindistan Aşı Onayı Aldı
Hindistan'ın ilk yerli üretim Kovid-19 aşı adayı klinik denemeler için onay aldı.
Japonya'da Aşı Denemeleri Başladı
Japonya'da ilk Kovid-19 aşı adayının klinik denemeleri başladı.
Kovid-19 Aşı Çalışmaları
Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, 24 Haziran itibarıyla Kovid-19'a karşı 125 aşı adayı klinik öncesi geliştirme aşamasında, 16 aşı adayı ise klinik deneme aşamasında bulunuyor.
3 Aşı Adayı Klinik Denemede
Kovid-19'a karşı 3 yeni aşı adayının daha klinik denemelerine başlanacak.
Aşı Çalışmaları İçin Gerekli Altyapı Hazır
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin tek aşı enstitüsüne kritik bir ziyaret gerçekleştirerek, yapılan çalışmaları yerinde inceledi.
Kovid-19 Aşısında ABD Atağı
ABD'li ilaç şirketi Moderna, Kovid-19 aşısı için 3. aşama klinik denemelere başlıyor.
Kovid-19'a Karşı İlk Yerli İlaç Üretildi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve ''TÜBİTAK Covid-19 Türkiye Platformu'' çatısı altındaki bilim insanları tarafından Kovid-19'a karşı geliştirilen ilk yerli sentez ilaç görücüye çıktı.
AstraZeneca Kovid -19 Aşısının Üretimine Başlayacak
Merkezi İngiltere’nin Cambridge kentinde olan ilaç firması AstraZeneca, yeni tip koronavirüse karşı geliştirilen potansiyel aşının üretimine başlayacaklarını bildirdi.
Alzheimer'ın Sesi ve Parkinson'da Yanımda Uygulamaları
Abdi İbrahim, koronavirüs salgını sürecinde evinden çıkamayan Alzheimer ve Parkinson hasta ve hasta yakınlarının hayatını kolaylaştıracak iki ayrı mobil uygulama geliştirdi.
Yerli Teknolojiyle Uzaktan Sağlık Takibi
Türkiye'nin önde gelen teknogirişim firmalarının öncülüğünde kurulan MedInnovate Konsorsiyumu, sosyal izolasyon nedeniyle evde kalması gereken 65 yaş üstü bireylerin ve kronik hastaların sağlık takiplerini yapabilecek bir çözüm üretti.
Kovid-19 Aşısı İnsanlarda Deneniyor
Avustralya'da Kovid-19 aşısı insanlarda denenmeye başladı.
Sağlıkçıyız
Kategoriler
GÜNCEL
TEKNOLOJİ
SAĞLIĞINIZ İÇİN
SAĞLIK TURİZMİ
DEONTOLOJİ
LİTERATÜR ÖZETİ
MEVZUAT
DUYURULAR
Yazarlar
Prof. Dr. İbrahim İKİZCELİ
Ecz. Ali Murat DUMAN
Musa AKAN
Uzm. Dr. Fatih ÇAKMAK
Prof. Dr. Vefik ARICA
Uzm. Dr. Murat KOYUNCU
Dr. Seyit Ali KARAGÖZ
Uzm. Dr. Kübra ÇAKMAK
Uzm. Dr. Yonca Senem AKDENİZ
Ertunç MEGA
Foto Galeriler
Sağlıkçılar Aşı Oluyor
İsrail'de Koronavirüs Aşısı Yapılıyor
İngiltere'de Alarm
Los Angeles Covid-19 Test Merkezi
Tunus'ta Covid-19 Eylemleri
Aşı
Gazze'de Kovid-19
Japonya'da Kovid-19 Çalışmaları
Avusturya'da Codiv-19
Sokağa Çıkma Yasağı
Bize Ulaşın
Künye
2021© Bu sitenin tüm hakları saklıdır.
Bu sitede
SetuP Haber Yazılımı
kullanılmaktadır.
Haber Scripti
Haber Yazılımı